Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB dev projesi çürümeye terk etti! 40 aydır bir çivi bile çaklılmadı

İBB dev projesi çürümeye terk etti! 40 aydır bir çivi bile çaklılmadı

İBB yönetimi, İstanbul'un Tuzla ilçesinde yüzde 90’ı tamamlanan 'Benim Köyüm Benim Çiftliğim' projesine 40 aydır bir çivi bile çakmadı.

Gündem

23.01.2024, 19:58

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, İstanbul'da bir ilk olan ve 2019 yılında yüzde 90'ı tamamlanan Tuzla'daki 'Benim Köyüm Benim Çiftliğim' projesinin yapımını durdurdu.

Ömer Kerkez kimdir? 3. Hukuk Dairesi Başkanı nereli? Haberi Görüntüle

“TUZLA'DA BAŞLAMIŞ OLAN YA DA SÖZ VERDİĞİNİZ HER PROJEYİ LÜTFEN YAPIN”

Tuzla’da tamamlanmamış ya da söz verilen projelerin tamamlanması için fikri takip başlatacağını söyleyen Dr. Yazıcı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde seçilmiş belediye başkanı olarak Tuzla’nın hakkı olan başlanmış veya söz verilmiş tüm projelerin takibini de bugün itibariyle başlatacağız. Bir fikri takip başlatacağız çünkü Tuzla'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın vermiş olduğu sözler bir tarafa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçilmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu Türkiye'de ve İstanbul’da ilk olan Göl Projesi'nin yüzde 20’si bitmiş durumda. Hacet Deresi Peyzaj Projesi’nin ise yüzde 35 ila 40’ı bitmiş durumda. Doğal yaşamın tanınması açısından yine Türkiye'de bir ilk olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle 2018’de başlatmış olduğumuz ‘Benim Köyüm, Benim Çiftliğim Parkı’ yüzde 90-95 oranında tamamlanmıştı. Fakat bugün geliyoruz 40 ay geçmiş hala bir kıt ilerleme yok. Bu çok acı verici bir durum. Tuzla'da başlamış olan ya da söz verdiğiniz her projeyi lütfen yapın” dedi. 

Düğüm dizisi 9. bölüm ne zaman çıkacak? Düğüm bitti mi?... Haberi Görüntüle

''SİYASİ GÖRÜŞLERİMİZİ BİR TARAFA BIRAKALIM''

Dr. Yazıcı, “Merkezi hükümetten gelen bütçelerde, yeşil alan, spor alanı da dâhil olmak üzere tüm hizmetler için aldıkları bütçeden Tuzla'ya düşen hakkı almayı ve bu bağlamda başlamış olan projelerin bitirilmesini rica ediyoruz. Belki istirham ediyoruz ama Tuzla halkının hakkı olan bir şeyi istiyoruz. Bunu yapmaları gerekiyor. Biz de fikri takipte kalıp önümüzdeki günlerde tüm Tuzla'da halkımızla beraber, siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakarak şehrin hakkını birlikte arayacağız” diye konuştu. 

Irak’ın kuzeyine terör operasyonu! Çok sayıda PKK'lı öldürüldü Haberi Görüntüle

''HAFİF SİLKİNSE BİTECEK BİR İŞ''

2018 yılında, eski çöp alanının rehabilitasyonu ile elde edilen 200 bin metrekareden fazla alana kurulan muhteşem çevre projesinin bitirilmesini talep ettiklerini belirten Yazıcı şu ifadeleri kullandı; "İBB hafif silkinse bitecek olan bir iş. Benim Köyüm, Benim Çiftliğim projesi İstanbul için önemli bir projedir. Şehir hayatında çocuklarımızın çiftlik hayatını görebilmeleri için çok kıymetli. Proje açılmadan eskiyor. Yazıktır, günahtır. Oraya milyonlarca para harcanmış ve belli bir noktaya gelinmiş. Böylesine bir projenin bir an önce bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading