Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB Deprem hasar bildirimi nasıl yapılır? Deprem hasar tespit ve sorgulama! Bina hasar tespiti için nereye başvurulur?

İBB Deprem hasar bildirimi nasıl yapılır? Deprem hasar tespit ve sorgulama! Bina hasar tespiti için nereye başvurulur?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından vatandaşlar, İBB deprem hasar bildirimi nasıl yapılır? Hasar tespiti için nereye başvurulur? Şeklindeki soruların yanıtını merak ediyor. İşte detaylarıyla deprem  hasar bildirimi... 

Gündem

27.01.2024, 17:31

Bilim insanları ve dünya kamuoyu tarafından 'asrın felaketi' olarak tanımlanan Kahramanmaraş depremlerinin ardından vatandaşlar deprem sigortalarına ilişkin bilgileri merak ediyor. Peki, deprem sigortası için deprem hasar bildirimi nasıl yapılır? Deprem hasar tespit ve sorgulama işlemi nereden yapılır? 

31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI TRABZON- YOMRA ilçesi Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

DEPREM HASAR BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından depremin etkisini gösterdiği 10 ilde yaşayan vatandaşlar, konutlarında hasar olması halinde Alo 125'i arayarak, e-Devlet ve SMS aracılığıyla deprem hasar bildirimini hızlı bir şekilde yapabilirler.

2024 MANİSA-SELENDİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Selendi2de hangi... Haberi Görüntüle

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI HANGİ HASARLARI KARŞILAR?

Zorunlu deprem sigortası şu alanları kapsamaktadır:

Temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merdivenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar ve yapının tamamlayıcı bölümleri.

CHP'liler de gerçeğin farkına vardı! Tunç Soyer'den seçim değerlendirmesi: İzmir’de... Haberi Görüntüle

İBB HASAR TESPİT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İBB Hasar Tespit Uygulaması ile 2000 yılı öncesinde yapılan tüm binalar inceleme sürecinden geçirebilmektedir. Bu incelemelerde risk değerlendirmesi yapılmakta ve yıkılacak, tahliye edilecek binalar konusunda vatandaşlara yol gösterilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading