Yandex Metrica

İBB'den TÜGVA gaspına yalanla savunma!

İBB'den TÜGVA gaspına yalanla savunma!

İBB, TÜGVA gaspına kanıt olarak sunduğu fotoğraflar da yalan çıktı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA'nın Büyükada İskelesi'ni üçüncü şahıslara vererek organizasyonlar düzenlediğini öne sürdü. Ancak TÜGVA'dan jet yalanlama geldi. Vakıf İBB'den özür bekliyor.

Gündem

23.01.2024, 18:05

CHP’li İBB’nin Adalar’daki TÜGVA İlçe Temsilciliği'ni mahkeme kararına aykırı bir şekilde zorla tahliye zorbalığı skandala dönüştü. Tahliye gerilimi sonrası 'mahkeme kararını göster' çağrısının yapıldığı İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Ongun paylaşımında "İşte TÜGVA isimli vakfın Büyükada İskelesi’ni 3. şahıslara vererek yaptığı organizasyonlar. İBB Sözcüsü “Büyükada’da şuurlu gençlik yetiştiriyoruz” diyen vakıf iskeleyi kar amaçlı ticari alana çevirmiştir. İBB’yi engelleyen kamu yetkililerinin dikkatine ve kamuoyunun vicdanına sunarız." ifadesini kullandı.

tugva murat ongun

SSB'den BAYKAR'a atılan iftira ve algı operasyonlarıyla ilgili açıklama: Hiçbir destek ve hibeden bulunulmadı! SSB'den BAYKAR'a atılan iftira ve algı operasyonlarıyla ilgili açıklama: Hiçbir... Haberi Görüntüle

ONGUN'UN YALANI İFŞA OLDU

Ancak bu fotoğraflara dair gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Olmayan bir yargı kararıyla tahliyeye girişen Ongun'un eski fotoğraflarla manipülasyon yapmaya çalıştığı gün yüzüne çıktı. 

TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi Emrah Atila, Murat Ongun'un fotoğraflı yalanını ifşa etti. TÜGVA'nın Adalar'daki söz konusu alanı 2018 yılında kiraladığını ifade eden Emrah Atilla, Ongun'un ''3. şahıslara verilerek organizasyonlar yapılıyor'' idddiasına kanıut olarak sunduğu fotoğrafların aslında 2016 yılına ait olduğunu belgeledi. 

TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi Emrah Atila, Ongun'un paylaşımına verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: 

"CHP’li Murat Ongun’un TÜGVA Adalar İlçe Merkezi’ni 3. firmalara kiraladı diye servis ettiği görüntüler 2016 yılına aittir. TÜGVA bu alanı 2018’de kiralamıştır. Murat Ongun’dan bu yalan paylaşımını silmesini ve TÜGVA’dan özür dilemesini bekliyoruz. Yalan değil hakikat kazanacak."

Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild fuarına nerede, nasıl gidilir? Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild... Haberi Görüntüle

TAHLİYE KRİZİNDE NE YAŞANMIŞTI?

TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği için İBB'ye ait İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile 2018'de 10 senelik kira sözleşmesi imzalanmıştı.

Ancak İBB anlaşmaya uymamış, sözleşmeyi haksız bir şekilde tek taraflı olarak feshetmişti. İBB Kaymakamlığa başvurup TÜGVA'nın ofisi tahliye etmesini talep etse de konuya ilişkin verilmiş bir mahkeme kararı olmaması nedeniyle kaymakamlık ve valilik İBB'nin tahliye talebini reddetti.

İBB, bu kararı tanımayıp zabıta kuvvetleri vasıtasıyla TÜGVA'ya ait eşyaları herhangi bir kayıt dahi tutmadan, zorla gasp ederek bina dışına çıkarmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading