Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB'de çalışan DİAYDER çalışanlarının mescitte PKK propandası yaptığı görüntüler şok etti!

İBB'de çalışan DİAYDER çalışanlarının mescitte PKK propandası yaptığı görüntüler şok etti!

İBB sahte imamlar olayı büyüyor. DİAYDER ve İBB iştiraki şirket çalışanı gassallardan Mehmet Emin Aslan'ın Yıldıztepe'deki örgüt mescidinde kürtçe vaaz verdiği, verdiği vaazda ise Türkiye'de kullanılan kurmançi lehçesi dışındaki PKK'nın benimsediği kelimeleri kullanarak mescittekilere de açıklamasını yaptığı ortaya çıktı.

Gündem

23.02.2024, 09:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde  örgüt bağlantılı isimlerin işe alındığıyla ilgili  haberler tartışılırken İBB'de alımların bunlarla da sınırlı kalmadığı ortaya çıkmıştı.

Son dakika İstanbul'da deprem mi oldu? Az önce deprem mi... Haberi Görüntüle

GAYRİ RESMİ İMAMLAR KÜRT KÖKENLİ MUHAFAZAKAR KİTLEYİ HEDEF ALIYOR

Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığının takibiyle geçen Temmuz ayında PKK'nın alternatif Diyanet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan örgütün sözde Diyanet İşleri Başkanı olan Ekrem Baran'ın da aralarında bulunduğu 28 kişi yakalanmış, şüphelilerden 5'inin gassal olarak İBB iştiraki İSPER'de işe alındığı ortaya çıkmıştı. PKK/KCK terör örgütünün alternatif dini yapılanmayı bazı dernekler ve özellikle ilmi ehliyeti olmayan "Mele" olarak adlandırılan gayri resmi imamlar aracılığıyla yaptığı, bu projeyle sempatizan ve birçok kürt kökenli muhafazakar kitleye hedef aldığı öğrenildi.

2024 MARDİN-SAVUR SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Savur'da hangi... Haberi Görüntüle

HUTBELER KÜRTÇE HAZIRLANIP FAHRİ İMAMLAR TARAFINDAN OKUTULUYORDU

Kürtçe hutbelerin DİAYDER üyesi ve derneğin saymanlık görevini de yerine getiren ve kitle içerisinde "Mele" olarak bilinen Rıza Oğur tarafından hazırlandığı, derneğe ait gayri resmi mescitlerdeki fahri imamlar okutulduğu öğrenildi. Bu imamlar arasında ise İBB'ye gassal olarak işe alınan Nur Mehmet Işık, Aydın Ayhan ve Mehmet Emin Aslan'ın olduğu yapılan teknik ve fiziki takiple belgelendi.

Son dakika: Akdeniz'de şiddetli deprem Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SİMGELEYEN SARI-KIRMIZI-YEŞİL RENKLERİN BULUNDUĞU SECCADELER GETİRİLDİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dava dosyasına giren teknik takip belgelerine göre, 19 Mart 2021'de İBB'deki gassallardan Mehmet Emin Aslan, Yıldıztepe'deki derneğe ait Yıldıztepe Mescidine gelerek kendi yazdığı vaaz ve hutbe metnini okuyup namaz kıldırdı. Mehmet Emin Aslan'ın bulunduğu mescide, DİAYDER yönetim kurulu Başkanı Ekrem Baran'ın da aralarında bulunduğu 50 kişi geldi. Zanlıların yanında ise terör örgütünü simgeleyen sarı-kırmızı-yeşil renklerin bulunduğu seccadeler getirdi.

8 soru 8 cevap! Yarısı Bizden Kampanyası: Bakan Özhaseki merak... Haberi Görüntüle

HUTBEDE KULLANILAN KELİMELER PKK TARAFINDAN BENİMSENEN KELİMELER

Fotoğraflarda Mehmet Emin Aslan'ın mescit minberinde kürtçe olarak "Zulüm ve Adalet" konularını içeren hutbe verdi. Hutbe içerisinde ise Kurmançi lehçesinin içinde bulunmayan ve yöre halkı tarafından kullanılmayan kelimeleri seçti. Aslan'ın kullandığı "Civak, Rugeş, Rumet, Parastın, Armanç, Abari, Amade, Dirok" gibi kelimelerin sonradan PKK/KCK terör örgütü tarafından kullanılıp benimsenen kelimeler olduğu, bu kelimeleri kullanırken de Türkçe anlamını anlatarak mescitte bulunan kişilere öğrettiği tespit edildi.

‘Jetlag’ operasyonu! Terör soruşturması yalanıyla telefon dolandırıcılığı yapanlar yakalandı: Çok... Haberi Görüntüle

DERNEK ÜYELERİ DERNEK BAŞKANIYLA TOPLANTIDA

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, DİAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baran, dernek başkan yardımcısı olan gassal Mehmet Emin Aslan, Dernek saymanı Rıza Oğur ile buluşarak DİAYDER yönetim kurulu üyesi olan İBB iştirakindeki gassallardan Fahrettin Ülgün'ün evinde toplantı yaptı. Bu toplantı da takip edilerek dosya içerisine girdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading