Yandex Metrica
SON DAKİKA
İBB beceremeyince Ulaştırma Bakanlığı devralmıştı! Bakan Karaismailoğlu resmen açıkladı: Sona yaklaştık

İBB beceremeyince Ulaştırma Bakanlığı devralmıştı! Bakan Karaismailoğlu resmen açıkladı: Sona yaklaştık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İBB'nin tamamlayamaması sebebiyle bakanlığın devraldığı Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nı kısa sürede tamamlandıklarını vurgulayarak, yeni hattın kısa bir süre hizmete alınacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, sosyal medya paylaşımıyla metro hattına ilişkin son bilgileri verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen 13 projede toplam 177,3 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattının inşaatının devam ettiğinin altını çizdi.

Acı haberi oğlu verdi: Türk sinemasının sevilen oyuncusu Bahar Öztan... Haberi Görüntüle

"SONA YAKLAŞTIK"

İstanbul’da yapım aşaması sonlanıp hizmete alınan  metro hattı uzunluğunun “Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı” ile 87,4 kilometreye ulaştığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, şu bilgileri paylaştı:

Karaismailoğlu, hattın günde ortalama 25 metre ilerleme hızıyla yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Hattın işletmeye alınmasıyla birlikte kent merkezi ile Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında hızlı, ekonomik ve güvenli bir ulaşım imkanı olacak. Ayrıca, diğer toplu taşıma modları ile hastanenin entegrasyonu sağlanacak. Proje ile Metrokent İstasyonu’nda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Hattı’na, Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’na entegre olacak. Bu entegrasyonla bölgenin havalimanına metro ile ulaşımı da sağlanacak. Hattın hizmete alınmasıyla, Kayaşehir-Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı (Bakırköy) arası 29 dakika, Metrokent-İstanbul Havalimanı arası 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakika olacak.”

2024 MARDİN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin'de hangi... Haberi Görüntüle

ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ'NE BAĞLANACAK

Bakan Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesinden devralındığını söyleyerek, bu hattın İBB'den devralındığında ilerlemesinin yüzde 5 seviyesinde olduğunu vurguladı.

Hattın İBB'den devralınmasının ardından hızlı bir şekilde ilerletildiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi:

“6,2 uzunluğundaki hattın açılmasına sayılı günler kaldı. Hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var. Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’mızı tamamlayarak özellikle dünyanın en gelişmiş en modern hastanelerinden olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’yle buluşturacağız”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading