Yandex Metrica

İBB 150 yaşındaki ağacı yok etti

İBB 150 yaşındaki ağacı yok etti

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İBB yönetiminin Beşiktaş'taki 150 yıllık anıt çınarı sessiz sedasız ortadan kaldırdığını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 17:35

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Beşiktaş'ta bulunan 150 yaşındaki anıt çınarı kestiği ortaya çıktı. Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çınarın yerinden sokulduğunu belirtti.

Döğücü, "Farkında mısınız, Beşiktaş'ta 150 yıllık bir anıt ağacımız, asırlık çınarımız yerinden sökülmüş. Bugün gördüm ki İBB sessiz sedasız gözümüz gibi baktığımız anıt ağacımızı yerinden etmiş. Soruyorum, çınarımız nerede EKrem İmamoğlu? Yüzyıllara direnerek büyüyen anıt ağaçlar şehir kültürümüzün önemli bir parçası. Soruyorum; rahmetli Kadir Topbaş zamanı envanteri çıkarılan 554 anıt ağacından kaçı Ekrem İmamoğlu yönetiminde İstanbul'dan, büyüdüğü yerden koparıldı? Sormak istiyorum; vandallığa çevreyi alet edenler, hayali bir senaryoyla İstanbul'u savaş alanına çevirenler nerede? Beşiktaş'ın 1.5 asırlık Londra Çınarı hiç mi dikkatinizi çekmedi yoksa yerinden eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu için mi sessiz kaldınız? dedi.

İMAMOĞLU YÖNETİMİ 153 YILLIK AĞACI YOK ETTİ

Döğücü İBB eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş zamanında çıkarılan anıt ağaca ait envanteri de yayınladı. O envantere göre İBB yönetiminin ortadan kaldırdığı anıt ağaç 153 yıllık bir Londra Çınarı'ydı. 

AĞAÇ BAHANESİYLE GEZİ PROVOKASYONUNDA ÖN SIRADA YER ALAN İMAMOĞLU SESSİZ

Konuyla ilgili İBB yönetiminden bir açıklama yok. Ancak İstanbullular, Gezi'de ağaç bahanesiyle provokasyona soyuanan ancak başkan olunca anıt ağacı sessiz sedasız yok eden İmamoğlu'ndan bir açıklama bekliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading