Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hükümet yetkilileri Reuters'a konuştu! Seçim zamanında yapılacak

Hükümet yetkilileri Reuters'a konuştu! Seçim zamanında yapılacak

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası seçimlerin ertelenmesi konusu gündeme gelmişti. Reuters'a konuşan hükümet yetkilileri seçimin ertelenmeyeceğini ve zamanında yapılacağını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:29

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu 42 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken binlerce bina da yıkıldı. 

Yaşanan depremin ardından seçimin ertelenmesi gündeme gelirken, Reuters'a konuşan hükümet yetkilisi, seçimlerin ertelenmesinin gündemde olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi: 

Şu anda 18 Haziran'da seçimin yapılması görüşü ağırlık kazandı. Bu konuda detaylı değerlendirmeler yapıldı. 

ERTELEME ARTIK RAFA KALKMIŞ DURUMDA 

"Erteleme ve Kasım ayına bırakma konusu, yapılan değerlendirmelerle artık rafa kalkmış durumda" diyen Reuters’a konuşan bir üst düzey hükümet yetkilisi; görüşmelerde seçimin zamanında, yani 18 Haziran'da yapılması görüşünün ağırlık kazandığını söyledi.

Yargı dizisinin Tuğçe'si Merve Ateş nereli, kimdir? Merve Ateş kaç... Haberi Görüntüle

SEÇİMLER 18 HAZİRAN'DA YAPILACAK 

Bir başka yetkili ise seçim tarihi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görüşeceğini belirterek, iki parti arasında bazı temaslar olduğunu, nihai kararın liderler tarafından verileceğini söyledi.

"Seçim için daha önce açıklanan 14 Mayıs, normal tarih olan 18 Haziran ve Kasım ayı gibi alternatifler üzerinde duruluyordu" diyen aynı yetkili sözlerini şöyle sürdürdü:

Ancak gelinen noktada daha çok seçimlerin 18 Haziran'da yapılması yaklaşımı daha öne çıkmış durumda... Büyük ihtimalle 18 Haziran'da seçim konusunda mutabakat sağanması büyük olasılık.

Karşımızda "matruşka ittifakı" var! Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ile Dem arasında... Haberi Görüntüle

OY KULLANMA SÜREÇLERİNİN YETİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR 

Diğer yandan seçim için, "YSK'nın hazırlanması, özellikle depremin etkilendiği illerde seçimin fiziki şartlarının oluşturulması ya da bu seçmenlerin geçtikleri illerde oy kullanması gibi süreçlerin yetiştirilmesi gerekiyor" diyen yetkili şu sözlere yer verdi: 

Kasım ayı ya da başka bir döneme ertelenmesi; hem iktidarın seçimden kaçtığı algısı, hem muhalefetin olumsuz yaklaşımı, hem milletvekillerinin durumu, erteleme üzerinde gölge oluşturuyor.

AK Parti'den üst düzey bir yetkili ise, 'Seçim tarihinin ertelenmesi görüşü yerine seçimin zamanında yer alması görüşü öne çıkmış durumda' diye konuştu. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP-DEM gizli iş birliği içinde Haberi Görüntüle

KAYBEDİLECEK ZAMAN YOK 

Yetkili, "Şu anda 18 Haziran'da seçimin yapılması görüşü ağırlık kazandı. Bu konuda detaylı değerlendirmeler yapıldı. Depremzedelere yönelik inşaat çalışmaları da başlıyor. Kaybedilecek zaman yok" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading