Yandex Metrica

HÜDAPAR için sıraya girerken iyiydi: Altılı Masa'da görüşmeyen kimse kaldı mı?

HÜDAPAR için sıraya girerken iyiydi: Altılı Masa'da görüşmeyen kimse kaldı mı?

Cumhur İttifakı'na destek kararı alan HÜDAPAR, Altılı Masa tarafından türlü argümanlarla şeytanlaştırılıyor. Oysa kısa bir süre öncesine kadar CHP'den İYİ Parti'ye, Saadet'ten DEVA'ya kadar herkes HÜDAPAR ile temas kurmak için sıraya giriyordu.

Gündem

02.03.2024, 04:39

PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile 'eyalet' pazarlığına hazırlanan Altılı Masa bileşenleri, Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı diye HÜDAPAR hakkında kaç gündür demediğini bırakmadı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İYİ Parti'li Ahmet Zeki Üçok başta olmak üzere Altılı Masa'nın pek çok paydaşı, Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın korkulu rüyası olan HÜDAPAR'ı türlü ithamlarla şeytanlaştırmaya çalışıyor.  

Masadaki rahatsızlık CHP'li gazetecilerin mesajlarına da yansıdı. Destek olduğu partilerin PKK uzantılarıyla ortaklığa hazırlanmasından gocunmayan Barış Yarkadaş, HÜDAPAR'ın Cumhur İttifakı kararını dert edindi. 

Yarkadaş, "MHP, HÜDAPAR'ın programını, YENİDEN REFAH PARTİSİ, AKP'yi nasıl içine sindirecek doğrusu merak ediyorum. AKP ve MHP mi HÜDAPAR'ın çizgisine geldi; HÜDAPAR mı AKP ve MHP'nin?" mesajını yazdı. 

Fatih Portakal ise sosyal medya hesabında şu ifadeleri paylaştı:

"Numan Kurtulmuş ağzıyla itiraf etmiş. HÜDAPAR ile ilgili 'bizi bir araya getiren ortak ilkelerimiz' diyor. Biliyordum zaten zihniyetlerinin böyle olduğunu. Hiç şaşırmadım... Bakalım MHP lideri ne diyecek? O da şaşırtmayacak."

HDP kongresinde yüzlerce kişinin 'Biji Serok Apo' sloganlarını duymazlıktan gelmesiyle Türkiye'nin alay konusu olan CHP'li gazeteci İsmail Saymaz ise HÜDAPAR'ın Cumhur İttifakı ortaklığını şöyle diline doladı:

"HÜDAPAR büyük bir ihtimalle Cumhur İttifakı'na katılacak ve AK Parti listelerinden onlara milletvekilliği için yer açılacak. MHP sessiz."

23 Nisan Şişli-Maçka Hadise konseri saat kaçta başlayacak? Maçka Hadise konseri nerede, ücretsiz mi? Hadise konseri neden başlamadı? 23 Nisan Şişli-Maçka Hadise konseri saat kaçta başlayacak? Maçka Hadise... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMEYEN KİMSE KALDI MI?

HÜDAPAR'ı nefret objesi haline getirmeye çalışan isimlerin hiçbiri daha birkaç hafta öncesine kadar bu partiyi 'dert' edinmiyordu; çünkü o sırada Altılı Masa paydaşları HÜDAPAR ile görüşme sırasına girmişti. 

Bu partiyle Altılı Masa'nın ilk teması İYİ Parti girişimiyle oldu. 24 Mart 2021 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yardımcısı Koray Aydın, dönemin HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile bir araya geldi. 

İYİ Parti'nin temasını Saadet Partisi izledi. HÜDAPAR'ın yeni genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret ettiğini sosyal medya hesabında duyuran SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret ettim. Gündemdeki konulara dair fikir alışverişinde bulunduk. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde açıklama yaptı. 

14 Nisan 2022 tarihli görüşmede Saadet Partisi Lideri, HÜDAPAR ile olası ittifak için zemin yokladı. Sözkonusu temas, Cumhuriyet gazetesinde de haber oldu. 

Tıpkı İYİ Parti ve Saadet Partisi gibi DEVA Partisi ile Gelecek Partisi de HÜDAPAR'la temastaydı. Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu bu partinin yöneticileriyle karşılıklı ziyaretleşti. 

Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Haberi Görüntüle

KAFTANCIOĞLU: BİR KAHVEYE BEKLERİM

Altılı Masa'nın HÜDAPAR'a yakınlaşma çabasında en dikkat çekici icraata ise CHP'li Canan Kaftancıoğlu imza attı. Kaftancıoğlu, eski HÜDAPAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ile 17 Mart 2021 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede Elibüyük'ü kahve içmek üzere CHP'ye davet eden Kaftancıoğlu, aynı zamanda muhatabına 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Erdal Elibüyük o günkü gelişmeleri sosyal medya hesabında şöyle duyurdu: 

"Annemin rahatsızlığından dolayı arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na ve Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'ya teşekkür ederim. Canan Hanım'ın nazik kahve davetine de en kısa zamanda icabet edeceğim."

Elibüyük'ün kahve içmek üzere Kaftancıoğlu'nu ziyaret edip etmediği bilinmiyor ancak bu davetleşme o dönem Ekrem İmamoğlu'na yakın Odatv'de de haber oldu. 

Peşpeşe temas kurarken 'siyasi aktör' olarak gördükleri HÜDAPAR'ı, Cumhur İttifakı'na katılma kararından sonra 'terör örgütü uzantısı' olarak suçlayanlar şimdi bebek katili PKK/YPG'nin siyasi uzantılarıyla bakanlık pazarlığına hazırlanıyor. 

MHP'nin HÜDAPAR'ı nasıl içine sindirebildiğini soran Barış Yarkadaş'a gazeteci Nedim Şener'in verdiği cevap sosyal medyada günlerdir konuşuluyor:

"100 yıl önce Atatürk’ün kurduğu CHP, AKP’nin başbakanı Davutoğlu’nu, AKP’nin bakanı Babacan’ı, Atatürk’e kefere diyenleri, PKK’nın siyasi kolu HDP’yi, kendilerine 'aptallar, gerizekalılar' diyen ayak oyunu çeken İP’yi, genel merkezde ağırlanan FETÖ’cüleri içine sindirdikten sonra!"

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading