Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hizan'da 2, Avaşin'de 3 PKK'lı daha etkisiz halde

Hizan'da 2, Avaşin'de 3 PKK'lı daha etkisiz halde

Gündem

23.01.2024, 21:56

Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine yönelik kararlı operasyonları sürüyor. Yurt içi ve sınır ötesindeki takibat sonucunda toplamda 5 terörist daha öldürüldü. 1 terörist ise teslim oldu. 
Eren-11 operasyonları kapsamında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren İçişleri Bakanlığı, Bitlis'in Hizan ilçesi Akbıyık köyü kırsalındaki operasyonlara JÖH timleri, J-SİHA, ATAK helikopteri ve Hava Kuvvetleri unsurlarının katıldığını kaydetti. 
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise Irak'ın kuzeyindeki Avaşin bölgesinde icra edilen Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında 3 PKK'lı teröristin daha imha edildiğini açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarımız etkin ve kararlı şekilde sürüyor. Irak'ın kuzeyindeki Avaşin bölgesinde icra edilen Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında tespit edilen 3 PKK'lı terörist düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirildi" ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan Jandarma ve Emniyet birimlerinin yürüttüğü ikna çalışması sayesinde teslim olan teröristlere bir yenisi daha eklendi. Güvenlik güçlerine sığınarak 'yaşamayı' seçen örgüt mensubunun PKK'ya 2015'te katıldığı öğrenildi. Son olayla birlikte bu yıl teslim olan örgüt mensubu sayısı 79'a yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading