Yandex Metrica
SON DAKİKA
Heron ve Bayraktar karşı karşıya geldi! Sisam-Sakız hattında F-16'lar havalandı

Heron ve Bayraktar karşı karşıya geldi! Sisam-Sakız hattında F-16'lar havalandı

Türk ve Yunan orduları Adalar Denizi üzerinde teyakkuz halinde. Atina'nın İsrail'den kiraladığı Heron'la Türkiye'nin Bayraktar TB2'si, Sisam adası üzerinde karşı karşıya geldi.

Gündem

05.02.2024, 14:04

Adalar Denizi'nde Türkiye kıyılarına yakın toprak parçalarını ABD desteğiyle silahlandırmaya devam eden Yunanistan, tahrik edici adımlarına devam ediyor.

Atina yönetiminin geçtiğimiz yıl İsrail'den satın alma opsiyonuyla kiraladığı insansız hava aracı Heron, Kuşadası açıklarındaki Sisam adasına yakın bir noktada belirdi. Bu sırada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Bayraktar TB2 SİHA'lar ise hem İzmir güneyinde Sisam ve çevresini hem de daha kuzeydeki Sakız adasını gözetliyordu.

Veri iletimi açık hava araçlarının konumunun takip edilebildiği FlightRadar sitesine yansıyan bilgilere göre Heron ve Bayraktar TB2 bir süre aynı bölgede uçtu. Ardından Çiğli'den kalkış yapan Türk F-16'ları sözkonusu bölgede uçuş gerçekleştirdi. Bu sırada Yunanistan'a ait Heron, Türkiye kıyılarından uzaklaştı.

Türk savaş uçaklarının havalandığını ve Yunanistan'a ait adalar üzerinde uçtuğunu iddia eden Atina basını ise İsrail yapımı Heron'ların Türk Bayraktar TB2'lerle karşı karşıya geldiğini doğruladı. Yunan Skai gazetesi Türk F-16'larının Didim kıyılarına sadece 20 kilometre uzaklıktaki Eşek Adası üzerinde uçuş yaptığını duyurarak gülünç duruma düştü. 

Atina medyasına göre Türkiye'ye ait insansız hava araçları kuzey-güney hattında Ege'nin pek çok bölgesinde gece ve gündüz uçuşlar icra ediyor. Yunanlılar yakında Türkiye'den yeni bir sığınmacı akını başlayacağını, bunun da özellikle adaların güvenliğini zaafa uğratacağını savunuyor. 

Yunan haber sitesi Pentapostagma, İsrail yapımı Heron'ların Sisam üzerinde uçtuğu sırada Bayraktar TB2'lerin de havada olduğunu yazdı.

MSB duyurdu! Örgütteki çözülme hızlanıyor: PKK'dan kaçan terörist sınır karakoluna... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN 2021 YILINDA KİRALADILAR

Sisam-Sakız hattında krize neden olan İsrail Heron'larının Avrupa Birliği'nin yasadışı göçle mücadele birimi Frontex çatısı altında görev yapacağı ve Heron'ların Girit'teki hava üssünde konuşlandırılacağı iddia edilmişti. Ancak bu İHA'ların Girit'te değil Yunanistan'ın doğu kıyısındaki üslerden havalandığı sanılıyor. Atina yönetimi İsrail İHA'larını yoğunlukla Türkiye kıyılarını gözetlemek için kullanıyor. 

İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi Kurumu (IAI) tarafından üretilen Machatz-1 tipi Heron'lar havada 45 saat kalabiliyor. Tel Aviv yönetimi Atina'ya 2 adet Heron'un satın alma opsiyonuyla 3 yıllığına kiralandığını duyurmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading