Yandex Metrica
SON DAKİKA
Her yöntemi deniyorlar: EYP hazırla, keşif yap, orman yak, araç kundakla!

Her yöntemi deniyorlar: EYP hazırla, keşif yap, orman yak, araç kundakla!

Pençe-Kilit operasyonlarıyla Irak kuzeyinden atılması artık an meselesi haline gelen PKK, yurt içindeki teröristler eliyle saldırı için her yöntemi deniyor: Örgüt, orman kundaklayanlara eylem başına 10 bin TL, keşif için görüntü çekene 1500, seçilen bir aracı yakmayı başarana ise 5 bin dolar vaat ediyor.

Gündem

23.01.2024, 19:09

Pençe-Kilit Harekâtı ile Irak kuzeyinden sökülüp atılmakta olan PKK, Türkiye'deki işbirlikçilerini harekete geçirdi. Bulabildiği her yöntemle vatandaşlara zarar verme amacındaki teröristler orman yakma ve fabrika-işyeri kundaklama gibi faaliyetlerin yanına kentlerde EYP'li saldırıları da ekledi. 

PKK/YPG tarafından yönlendirilen bir terörist önceki gün Kocaeli'de saldırı için keşif yaptığı sırada yakalanmış, örgütün kendisine her vidyo için 1500 dolar, yakacağı her araç için de 5 bin dolar vaat ettiğini itiraf etmişti. Sorgusunun ardından Suriyeli H.Y. tutuklanırken ona yardım eden 3 kişi de sınırdışı edildi. Terörist H.Y.'ye saldırı ve keşif emrinin Suriye'nin Rakka kentindeki örgüt mensupları tarafından verildiği belirlenmişti. 

Yurdun dörtbir yanında saldırı hazırlığına girişen teröristler Bursa'da ise ne yazık ki amaçlarına ulaştı. İnfaz koruma memurlarını taşıyan bir servis aracı, yol kenarına önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıyla hedef alındı. Bir personel şehit düştü, 4 kişi de yaralandı. Sözkonusu noktada daha önce Kocaeli'deki gibi keşif yapıldığı ve bombanın oraya keşfin ardından yerleştirildiği sanılıyor. 

Mahalledeki çocukları yıllarca istismar etmişti! Sapık sucu Metin Şenay hakkında... Haberi Görüntüle

İŞBİRLİKÇİLER DEVREDE 

PKK'lı teröristlerin yurt içinde yeni saldırılarını önlemek için güvenlik birimleri teyakkuza geçmiş durumda. Operasyonlarla birlikte ne vakit zor duruma düşse Türkiye'deki işbirlikçilerini devreye sokan PKK, önceki gün de Hatay'da orman yaktırmak istemiş, Dörtyol'a bağlı Konaklı Mahallesi'nde tespit edilen iki kundakçı yakalanmıştı. 

'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' adı altında Yeşil Vatan'ı hedef alan PKK'nın kundakçılara vaatleri de Adana'daki bir sanığın itiraflarıyla ortaya çıkmıştı. Orman yakma girişiminde bulunduğundan ötürü 25 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu İ.K., örgütün her yangın için 10 bin TL vaat ettiğini söylemişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading