Yandex Metrica

Henüz Cumhurbaşkanı adayını belirlemeyen 6'lı masada kıran kırana pazarlık! 

Henüz Cumhurbaşkanı adayını belirlemeyen 6'lı masada kıran kırana pazarlık! 

6 kez toplanmalarına rağmen henüz Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen 6'lı masada pazarlık sıkılaştı. Partiler, bürokrat atamalarını protokole göre paylaştırma konusunda el sıkıştı.

Gündem

23.01.2024, 19:44

2023 seçimlerine az bir zaman kala henüz Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen ve partililerin büyük tepkisiyle karşılaşan 6'lı masada kıran kırana bir pazarlık hakim.

AK Parti'den DEM Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a yönelik hakaretine tepki: Kabul edilemez! AK Parti'den DEM Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a yönelik hakaretine tepki:... Haberi Görüntüle

EN GÜÇLÜ İL EN GÜÇLÜ PARTİ FORMÜLÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “6’lı masa protokol yapacak” açıklamasından sonra, 6 partinin genel merkezlerinde protokole ilişkin detaylar konuşulmaya başlandı. Buna göre, sadece adayın ismi ve seçim süreci değil, milletvekili listesi, bakanlıklar, bürokrasideki atamalar, seçimin kazanılması durumunda parlamenter sisteme geçiş sürecinin nasıl yürütüleceği de protokole yansıyacak. Masa buluşmalarında birinci tur sona erdi. Ekim ayında başlayacak ikinci tur görüşmelerinde 6’lı masanın aday ve mutabakat üzerinde daha fazla mesai sarfedeceği ifade ediliyor. 6 parti ortak bir adayda anlaşabilirse protokol yapılması bekleniyor. Küçük partilerin hangi listelerden seçime gireceği tartışılıyor. Masa içinden yeni bir ittifak doğması halinde ise iki ittifakın tek aday formülü üzerinde duracağı, bu durumda da yine “en güçlü il ve en güçlü parti” formülünün gündeme geleceği belirtiliyor.

Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara kesilen ceza iptal mi oldu? Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara... Haberi Görüntüle

GENEL BAŞKANLAR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK

Yeni Şafak'ın haberine göre, Protokolde bakanlık paylaşımlarının da yapılacağı ifade ediliyor. Bakanlıklarda oy oranına göre her partiden temsilcilerin olacağı konuşulurken bazı genel başkanların da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı belirtiliyor. Partilerde bakan olabilecek isimler konuşulmaya başlanırken, Cumhurbaşkanınca atanan üst düzey bürokrat, vali, emniyet müdürleri, rektör ve büyükelçilerin bile önceden belirleneceği ifade ediliyor. Bürokrat atamalarında 6’lı masanın ortak hareket edeceği, bu isimlerden bazılarının seçim zamanında açıklanacağı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading