Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hem yangınla hem yalanla mücadele! Dijital teröristler tespit edilsin

Hem yangınla hem yalanla mücadele! Dijital teröristler tespit edilsin

Türkiye ülkenin güneyini saran yangınları büyük oranda söndürdü. Ancak bu süreçte dijital teröristler kamu psikolojisine savaş açmış durumda. Hükümet dün yalanları bir bir çürüttü. Ancak bot hesaplarla devreye sokulan asimetrik savaş planına karşı acil bir yaptırım gerekli.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken, AK Parti muhalifleri yine hükümetin düşeceği umuduysa operasyona başladı. Yangının başından bu yana 'söndürme uçakları' üzerinden yayınlan tezvirata, 140 noktada yangınların kontrol altına alınması sonrası yeni bir kampanya eklendi. Bot hesaplarla kopyalanmış aynı içeriklerle yürütülen ve yurt dışından organize edilen 'Global Call, Help Turkey' yani "Küresel çağrı, Türkiye'ye yardım edin" kampanyasıyla kontrolü kaybetmiş bir Türkiye imajı çizmeye çalışıldı. PKK ormanları yaktı, dijital teröristler sosyal medya üzerinden Türkiye'ye savaş açtı. Yangınla mücadeleye bir de yalanla mücadele eklendi. 

OPERASYONA KARŞI İLK MESAJ FAHRETTİN ALTUN'DAN

Türkiye karşıtı sosyal medya operasyonunun kontrolden çıkma noktasına gelmesi üzerine ilk önemli tepki İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun Pazar gecesi yayınladığı mesajda ''Yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır.'' ifadelerini kullandı. 

CHP’li Ersin Şentürk istifa sonrası bombaladı: Adayları dolar dolu poşetler... Haberi Görüntüle

BAKANLAR SOSYAL MEDYA YALANLARINA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Bakanlar ve Bakanlıklar da sosyal medya yalanlarına karşı daha etkin bir çalışma için harekete geçti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Muğla'da, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  Antalya'da sosyal medya yalanlarına karşı kameralar karşısına geçti. Milas'ta açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu sosyal medyada yangına dair dolaşan bilgilerin yüzde 90'ının yalan olduğunu söyledi. 

YSK'dan iftar kararı: Oy sayım işlemine ara verilmeyecek Haberi Görüntüle

SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı ''Asker neden yangın bölgelerinde değil?'' yalanına karşı bir mesaj paylaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yangınla mücadelede de ön safta olduğunu ifade etti.

CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı: Gonca Köksal'a rüşvet... Haberi Görüntüle

JANDARMA SAHADA

Jandarma Genel Komutanlığı da hem araçları hem de personeliyle sahada. Jandarma sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çalışma alanlarını sıraladı, sosyal medya provokatörlerine yanıt verdi.

2024 KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş'ta hangi... Haberi Görüntüle

TOMA YALANINA EMNİYET'TEN CEVAP

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal'ın TOMA'larla ilgili algı operasyonuna Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi.  Emniyet'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda TOMA'ların yanın söndürmede görev başında olduğu belirtildi. 

Günlerdir süren helikopter yalanı ve 'Helikopterler nerede, helikopterleri gönderin' provokasyonuna, Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüyle yanıt verdi. Antalya Gündoğmuş’ta helikopterlerin nasıl çalıştığını gösteren 5 dakikalık bir video servis etti.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Çetinler suç örgütü çökertildi: 100'den fazla şüpheli... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA YALANLARINI YAYANLAR TESPİT EDİLSİN

Şimdi gözler bir haftadır sosyal medya üzerinden Türkiye gündemini manipüle ederek, kamusal psikolojiyi bozan dijital teröristlere uygulanacak yaptırım sürecinde. Bot hesaplarla sistematik bir yalan terörü oluşturan, kopyala yapıştır yalanlarla kitle psikolojisini etkileyen, yalanları influencerlar üzerinden yayan ve sonra ortadan kaybolan bu dijital teröristler için bir tespit süreci ve ağırlaştırılmış cezaların acilen yürürlüğe sokulması gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading