Yandex Metrica

'Help Turkey' : Mesele bu kez de yangın değil!

'Help Turkey' : Mesele bu kez de yangın değil!

Yangınla mücadele sürerken sosyal medya üzerinden başlatılan bir kampanya tartışma konusu. ''Global Call'' adıyla Türkiye'deki 'yangına' küresel müdahale çağrısı yapıldı. Kim tarafından başlatılıp yayıldığı belli olmayan ve kısa sürede 2 milyon destek alan kampanyanın amacı kafaları karıştırdı. Ancak istatistikler bot hesaplarla yurt dışından milyonlarca paylaşım yapıldığını gösteriyor .

Gündem

23.01.2024, 17:44

Türkiye'nin güneyinden etkili olan ve terör örgütü PKK'nın üstlendiği 126 yangından 119'unu ya tamamen söndü ya da kontrol altında. Sadece 7 bölgede yangınlar sürüyor. Devletin günlerdir mücadele ettiği ve büyük kısmı kontrol altındaki yangınları terör örgütü PKK'nın üstlenmesi sonrası sosyal medyada dikkat çekici bir kampanya başlatıldı.

Kuş Uçuşu yeni sezon çıkacak mı? Kuş Uçuşu 4. sezon ne zaman? Kuş Uçuşu yeni sezon çıkacak mı? Kuş Uçuşu 4. sezon... Haberi Görüntüle

''HELP TURKEY'' ETİKETİ GÜNDEM OLDU

Türkiye'yi saran PKK yangınlarını bahane bilen sosyal medya provokatörleri, hükümetin kriz yönetimini hedef alan bir etiketi Twitter'da dolaşıma koydu. Help Turkey etiketi kısa sürede TT listesinde 1. sıraya yerleşti. 119 yangını kontrol altına alan devletin yangınları söndürmede başarısız olduğu iddiasıyla açılan ve Batı'dan yardım talebinde bulunan etiket, aslında bir müdahale provası olarak yorumlandı.

26 Nisan Manisa Köfn konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Manisa Mesir Macunu Festivali Köfn konseri ücretsiz mi? 26 Nisan Manisa Köfn konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

BİNLERCE BOT HESAPLA MÜDAHALE TALEBİ

Etikete destek verenler arasında, yangınla ilgili PKK'yı değil hükümeti suçlamayı seçen ünlüler de, yangınla ilgili günlerdir manipülatif açıklamalarıyla ortalığı bulandıran muhalefet partilerinin trol hesapları da, binlerce bot hesap da bu etikete destek verenler arasında yer aldı.

Çorlu tren kazası duruşmasında karar ne oldu? Çorlu tren kazası neden oldu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar ne oldu? Çorlu tren kazası... Haberi Görüntüle

YÖNETİME EL KOYUN ÇAĞRISI GİBİ

Aslında ajanslar eliyle açılan, afişi hazırlanarak gayet sistematik şekilde servis edilen ve binlerce hesapla koordinasyon halinde yürütülen bir sosyal medya operasyonuna dönüştürülen 'Help Turkey' kampanyası atılan provokatif tweetlerle AK Parti karşıtı bir tavra dönüştü. 

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

ABD VE BEA'DEN ETİKETE YOĞUN DESTEK

'Help Turkey' etiketi Türkiye dışından da yoğun destek aldı. Kampanyaya destek adresleri dikkat çekici. Listenin başında FETÖ'cülerin yoğun olarak örgütlendiği ABD var.  Dİkkat çekici diğer ülke, Türkiye'ye yönelik sosyal medya kampanyalarının operasyon merkezi konumundaki Birleşik Arap Emirlikleri. Listede İngiltere de var. 

İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı adı ne oldu? İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı... Haberi Görüntüle

MESELE YANGIN DEĞİL!

Dünyaya Türkiye'ye 'yangınlar için' müdahale çağrısı yapan bu kampanya aslında dikkat çekici bazı haber ve yorumların ardından gelmesi açısından önemli. Son günlerde hükümetin kamusal olaylara karşı zafiyet içinde olduğuna dair bir algı oluşturmayı hedefleyen kampanyanın alt metni: ''Türkiye'de devletin başarısız olduğu ve birilerinin buna müdahale etmesi gerektiğine' yönelik çağrı.

Tıpkı Foreign Policy dergisinde 27 Temmuz günü yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kontrol kurmada zaafiyete düştüğü iddiasını içerek haberinde olduğu gibi. Dergi haberinde savunduğu bu durumun geniş çaplı protestolar ve giderek artan şiddet olaylarına neden olabileceğini iddia ediyor. 

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

ATAKLI'NIN 'YANGIN' ÇAĞRISINI HATIRLATTI

Yardım çağrısının akıllara getirdiği bir başka çağrı daha var. O da gazeteci Can Ataklı'nın ''Erdoğan darbeyle gitmez. Erdoğan'ın gitmesi için Avustralya'daki gibi büyük bir yangının yaşanması gerekiyor'' sözleri.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading