Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hekimlerin piri İbn-i Sina'dan asırlar önce gelen deprem uyarısı!

Hekimlerin piri İbn-i Sina'dan asırlar önce gelen deprem uyarısı!

Hekimlerin Piri olarak adlandırılan, tıp ve doğa olayları ve doğal afetlerle ilgili birçok çalışma yapan İbn-i Sina asırlar öncesinde deprem konusunda önemli uyarılarda bulunmuştu. İbn-i Sina'nın deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler halen bilim adamları tarafından konuşuluyor ve kabul görüyor. İşte hekimlerin piri İbn-i Sina'nın 'zelzel' uyarıları...

Gündem

23.01.2024, 20:26

Hekimlerin Piri olarak bilinen İbn-i Sina yalnızca tıp alanında değil doğal afetler ve doğa olaylarıyla da ilgili birçok çalışma yaptı.

Bunlardan biri de 'Zelzel' çalışması. İbn-i Sina  Kur'an-ı Kerim'den yola çıkarak isimlendirdiği Zelzel öncesi ve sonrasında nelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

2024 RİZE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Rize'de hangi... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN ŞEKİLLENMESİNDEKİ HAREKETLİLİĞE BAĞLADI

İslam coğrafyasında yer sarsıntılarının sık sık yaşandığının altını çizen İbn-i Sina bu durumu dünyanın şekillenmesindeki hareketliliğe bağladı. Depremlerin ortaya çıkmasını gökyüzü olaylarıyla da bağlayan Hekimlerin Pir'i yerin stres ve basınca bağlı gösterdiği tepki olarak yorumladı. Bunun ciddi bir yıkım olduğunu yüzyıl önce söyleyen Sina, nasıl önlemler alınması gerektiğini de açıkladı.

Anavatan Partisi'nden Cumhur İttifakı'na destek kararı: 'Birliğin gücüyle birlikte kazanacağız' Haberi Görüntüle

İBN-İ SİNA'NIN FİKİRLERİ MİMAR SİNAN TARAFINDAN UYGULADI

Asırlar önce depremlerin doğanın teorik yapısındaki değişimle meydana geldiğini ifade eden İbn-i Sina, mekanların buna göre tasarlanması gerektiğini söyledi.

Coğrafyanın yüksekliğe bağlı mekanlara uygun olmadığının altını çizen İbn-i Sina'nın fikirleri Mimar Sinan tarafından uygulandı.

2024 MUĞLA-YATAĞAN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Yatağan'da hangi... Haberi Görüntüle

DEPREM SONRASI HASTALIK KONUSUNDA DA UYARIDA BULUNDU

Çapraz döşemeler ve duvar örgüsündeki demirli yaylı sistemleri geliştirdi. Bu sistemlerin mekanların sallanmasını önlemediğini ancak yıkılmasını engellediğinin altını çizdi.

İbn-i Sina'nın bu fikirleri günümüzde halen birçok bilim insanı tarafından takip edilir. İbn-i Sina Zelzel yani deprem sonrası ise hastalıkların yaygınlaşması konusunda uyarıda bulundu.

THY uçağında panik! İstanbul'a zorunlu iniş yaptı Haberi Görüntüle

HASTALIK ÖNLEMEDE KULLANILABİLECEK YAĞLAR 

Salgınları önlemek için evlerde nane, lavanta ve limon suyundan meydana gelen karışımların bulunması gerektiğini belirtti.

Bu karışımlar mikrop ve virüs önlemede etkili olduğunu söylene Sina, deprem sonrası insani ihtiyaçların temizliğin önlemlerinin alınmasını hastalıkları engellemede etkili olduğunu söyledi.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak? YSK tarih verip uyardı Haberi Görüntüle

ALTERNATİF TIBBA DİKKAT ÇEKTİ

Şifa kitaplarında yer alan bitkisel karışımları tavsiye ettiğinde özellikle doğal afetler sonrası sağlığa da dikkat çekti. Bu durumlarda alternatif tıbbın en güçlü besinlerin ise limon ve üzüm ezmesini önerdi.

Şok ve panik anlarını sakinleştiren limonun virüslerde üzüm ezmesinin ise kan şekerini dengelemede etkili olduğunun altını çizdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading