Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hedefleri "gıda krizi" çıkarmak! Tekirdağ'da buğday ekili alanı yaktılar

Hedefleri "gıda krizi" çıkarmak! Tekirdağ'da buğday ekili alanı yaktılar

Gündem

23.01.2024, 19:30

Son günlerde peş peşe yaşanan buğday tarlası yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Buğday tarlalarındaki esrarengiz yangınlar önlenemiyor. Peş peşe çıkan yangınlar sonrası milyonlarca ton buğday kül oldu. Tekirdağ'da 50 dönüm buğday ekili alanın yanması sabotaj ihtimallerini daha da artırdı.

Koronavirüs salgını, Rusya ile Ukrayna arasında savaş derken dünya genelinde gıda krizi çıkarmak isteyen güçler, yeni projelerini devreye soktu. Suni oluşturulmak istenen gıda kriziyle toplumsal karışıklıklar çıkarılmak isteniyor. Rusya ve Ukrayna küresel buğday ihracatının yüzde 30'unu karşılıyordu. Ancak iki devletin savaşa girmesiyle buğday fiyatları yüzde 42 artış gösterdi.

Dünya, buğday kriziyle resmen mücadele verirken, Türkiye'nin belirli bölgelerindeki buğday tarlalarının yanması ülkede gıda krizi mi çıkarmak isteniyor sorusunu gündeme getirdi.

2024 MUĞLA-MARMARİS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Marmaris'te hangi... Haberi Görüntüle

BİLİNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI 

Malkara ilçesine bağlı Ahievren ile Hereke mahalleleri arasındaki buğday ekili tarlada, öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın, geniş alana yayıldı. 2 çiftçiye ait 50 dönümlük alandan yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı.

2 saat süren çalışmaların ardından güçlükle kontrol altına alınan yangın, ardında kül yığını bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhsin Yazıcıoğlu mesajı Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading