Yandex Metrica

HDP ve FETÖ ile ittifaktan sonra şimdi de Kuvvacı oldu

HDP ve FETÖ ile ittifaktan sonra şimdi de Kuvvacı oldu

HDP ve FETÖ ile birlikte anılması artık olağan hale gelen CHP'de oyların eridiğini gören Kılıçdaroğlu, taktik değiştirerek Kuvvacılığa soyundu. Yazdığı son mesaj, CHP'lileri bile şaşırttı.

Gündem

23.01.2024, 21:57

HDP ve FETÖ ile girdiği ittifak parti tabanında sert tepkilere yol açınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktik değiştirdi. Anketlerde oy oranı giderek düşen ve son araştırmalarda yüzde 18 bandında görünen CHP'de Kılıçdaroğlu şimdi de Kuvayi Milliyeci oldu. 

"Erdoğan muhaliflerini destekleyeceğim" mesajıyla dikkat çeken ABD Başkanı Joe Biden'a, "Tüm demokratlar birlik olalım" diyerek hedef gösteren Kılıçdaroğlu, birdenbire Kuvvacı kesilip dış politikada 'Amerikan karşıtı' pozlar vererek kaçan oyları toparlamaya çalışıyor. 

Kılıçdaroğlu Twitter'da yayınladığı şu son mesajla CHP'lileri bile şaşırttı: 
"Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan'la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!"

NATO komutası altında yıllardır Mehmetçiğin Kabil'de bulunmasına bir itirazı olmayan CHP, ABD askerlerinin çekilmesi sonrası Erdoğan'ın Afganistan'da güvenliği sağlama teklifiyle birlikte yine "Ne işimiz var orada" politikasına dönmüştü. 

Mehmetçik oradan tamamen çekildiğinde Taliban'ın insafına terk edilmiş olacak Afganların Türkiye'ye kitlesel göç ihtimali konusunda Kılıçdaroğlu'nun ne düşündüğü merak ediliyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading