banner2

HDP, TSK’nın operasyonlarından rahatsız oldu

Irak'a bağlı Sincar kentinde terör örgütü PKK elebaşlarının hava operasyonuyla öldürülmesi Türkiye'de yine HDP'yi harekete geçirdi.

Gündem 17.08.2021, 23:32 18.08.2021, 10:10
Abone ol
HDP, TSK’nın operasyonlarından rahatsız oldu

Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi ile görüşme yapan PKK'nın sözde yönetim takımı, dün Sincar'dan çıkamadan TSK'ya ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) tarafından havaya uçuruldu.

Operasyonda örgütün en tepe isimlerinden Haşdi Şaabi komutanı Said Hasan ve İsa Xwededa öldürüldü.

Irak'ta bugün gerçekleştirilen operasyonlarda ise vurulan araçtan yaralı olarak kurtulan Skiniye’de tedavi altına alınan Mazlum Roj kod adlı PKK’nın Sincar sorumlusu F16’ların hava bombardımanı sonucu öldürüldü. Bombardımanda 10 kadar PKK’lı da hayatını kaybetti.

Bununla birlikte terör örgütü 24 saatte Sincar’da bulunan en önemli 2 ismini kaybetmiş oldu.

HDP'DEN TSK OPERASYONLARINA 'KINAMA'

PKK'nın siyasi kanadı olan HDP ise, gerçekleştirilen operasyonları kınadı.

Partinin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye ile terör örgütü DEAŞ bir tutularak, “Bütün vicdan sahibi güçleri bu saldırılar karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE HAKKINDA SKANDAL İTHAMLAR

Bugüne kadar pek çok sivil yerleşim yerini ve hastaneleri hedef alan ve yüzlerce insanı katleden PKK'nın sözcüleri, TSK'nın Sincar'a düzenlediği operasyonda “sivillerin ve hastanelerin hedef alındığını ve Türkiye'nin savaş suçu işlediğini” iddia ederek uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

Bölge kaynakları, vurulan yapının hastane olduğu bilgisi gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!