Yandex Metrica
SON DAKİKA
HDP'nin vaatlerindeki sınır aşıldıkça aşılıyor! Kılıçdaroğlu kazanmalı: İmralı’yı kapatacağız!

HDP'nin vaatlerindeki sınır aşıldıkça aşılıyor! Kılıçdaroğlu kazanmalı: İmralı’yı kapatacağız!

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak bebek katili Abdullah Öcalan için mesnetsiz açıklamada bulundu. Berdan Öztürk, "İmralı’yı kapatacağız, Öcalan’ı özgürleştireceğiz." şeklinde skandal ifadeler kullandı. HDP'li Pervin Buldan, Ahmet Türk ve Sırrı Sakık da daha önce Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılması vaadini vermişti. 6'lı koalisyon HDP'den gelen bu çıkışlara sessizliğini korumaya devam ediyor.

Gündem

23.01.2024, 20:45

HDP, Altılı Masa'ya katılarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına desteğini açıkladı. HDP, seçimlerde kendisini kilit parti olarak görerek Abdullah Öcalan'ın serbest kalacağına dair açıklamalarına devam ediyor. "Abdullah Öcalan'a özgürlük" vaadi ile ilgili son açıklamayı HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk yaptı. Öztürk, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladıktan sonra, "İmralı'yı kapatacağız, Öcalan'ı özgürleştireceğiz." dedi. 

2024 KAHRAMANMARAŞ-GÖKSUN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Göksun'da hangi... Haberi Görüntüle

"KRİTİK BİR VİRAJ"

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, CHP Genel Başkanı ve 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy talep ederek Kılıçdaroğlu'nun kazanmasının kendi isteklerinin yerine getirilmesi için kritik bir viraj olduğunu belirten  Öztürk, "Bir günde bir şey olmayabilir, ama seçimde alacağımız başarı (Kılıçdaroğlu'nun kazanması) gelecekteki günler için önemli." dedi.

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: Hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası... Haberi Görüntüle

HEPSİNİN DİLİNDE AYNI NAKARAT 

Öztürk, ağzındaki baklayı daha sonra çıkardı ve daha önce de Pervin Buldan, Sırrı Sakık, Ahmet Türk gibi isimlerde aynı  şekilde bebek katili Abdullah Öcalan'a özgürlük vadetti. Öztürk, "İmralı'yı kapatacağız, Öcalan'ı özgürleştireceğiz. 14 Mayıs bizim için tarihi bir seçim, bu yüzden her ses ve her oy önemli. Bir oy barış için olacak. 14 Mayıs'ta onlara hayır diyeceğiz. Bu sistemi tarihin çöp sepetine atacağız." dedi.

Bülent Cihantimur'un ifadesi ortaya çıktı: Katil oğlu için bakı ne... Haberi Görüntüle

ALTILI MASA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR 

HDP, 6'lı koalisyona destek verme kararının ardından oldukça cürretkar açıklamalar yapmaya başladı. Özerklik talebini sık sık vurgulayan HDP, bebek katili Öcalan'a sürekli özgürlük vadediyor. Ayrıca terör suçlarından tutuklu diğer isimlerin de serbest bırakılması şart olarak ortaya konuluyor. HDP, seçim beyannemesinde de bu durumu açıkça dile getiriyor. CHP'nin başını çektiği koalisyon ise HDP'nin skandal söylemlerine sessiz kalıyor. Reddeden bir açıklama şu ana kadar gelmezken, PKK'dan gelen skandal destek mesajlarına da bir tepki verilmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading