Yandex Metrica
SON DAKİKA
HDP'nin mağdur ettiği ailelerden Meral Akşener’e Diyarbakır tepkisi: Kandil'den talimat alıyor

HDP'nin mağdur ettiği ailelerden Meral Akşener’e Diyarbakır tepkisi: Kandil'den talimat alıyor

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan acılı aileler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Diyarbakır ziyaretinde kendilerini görmemezlikten gelmesine sitem etti. HDP ve PKK'nın mağdur ettiği aileler, Akşener'in Kandil'den talimat aldığı için bu tavrı sergilediğini belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Altılı masada adaylık tartışması devam ederken İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçtiğmiz günlerde Diyarbakır'da yaptığı konuşmada PKK'ya ve HDP'nin siyasi ayağına 'selam durarak' ''Mesele Cumhuriyet'i sözde değil, özde sahiplenmekse, mesele ahde vefa, mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse, mesele her türlü musibetin karşısında çelikten sarsılmaz bir biz olmaksa, sırtını da kalbini de o sapasağlam bize yaslamaksa, biz varız. Çünkü biz, konuşan Türkiye’den yanayız" diye konuşmuştu.

3 Eylül 2019 yılında Diyarbakır'a gelerek evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 239'ncu gününde devam ediyor. HDP ve PKK'nın mağdur ettiği aileler, önceki gün Diyarbakır'a kongre için gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendilerini ziyaret etmemelerine tepki gösterdi.

Maskenizi takın! Prof. Dr. Orhan Şen tek tek uyardı: Kuzey... Haberi Görüntüle

''BUNLAR SİYONİST VE ERMENİLERE HİZMET EDİYORLAR''

Evlat hasretiyle yanan oğlu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdağ, Meral Akşener'in kentte gelmesiyle kendilerini ziyaret edeceğini beklediklerini, ama hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Acılı anne, Meral Akşener'in kendilerini ziyaret etmediğini belirtirken şu ifadeleri kullandı; "Oda bir anne değil mi, nasıl gelip de yüreği yanık anneyi ziyaret etmedi. Bunlar Siyonist ve Ermenilere hizmet ediyorlar" 

ABD ve İsrail'in Türkiye-Rusya planı: DEAŞ/IŞİD'i kim kurdu? sorusunun cevabı... Haberi Görüntüle

''KANDİL'DEN TALİMAT ALDIĞI İÇİN BURADAKİ AİLELERİ GÖRMEMEZLİKTEN GELDİ''

"HDP'ye yandaşlık ederek emirlerinin altında Kandil'den talimat aldığı için buradaki aileleri görmemezlikten geldi" diyen Mevlüde Üçdağ, "Ben onu şiddetle kınıyorum. 8 yıldır evladımın peşindeyim bırakmadım. HDP olmazsa buradan bir yaprak bile dağa gitmez. Buradaki herkes sağlığından oldu artık yeter evlatlarımızı verin sizin talimatlarınızla bekliyorlar" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Adıyaman'da hangi parti... Haberi Görüntüle

''KILIÇDAROĞLU'NUN YAPTIĞI GİBİ O DA AYNISINI YAPTI''

PKK'nın elinden kurtardığı evladına kavuşan anne Ayşegül Biçer ise, dağda tek terörist kalana kadar eyleme devam edeceğini belirtti. Meral Akşener için ''Siyonist'e hizmet ediyorlar'' diyen Ayşegül Biçer, "Meral Akşener, Diyarbakır ziyareti gerçekleştirdi. Anneleri ziyaret edeceğini umut ediyorduk, bir kez daha bizi yanılttı. Bunlar Türk siyasetçi değil, bunlar haçlı Siyonistlere hizmet eden siyasetçiler. Gelmeyeceğini bilmemize rağmen bekledik. Vicdan kalbine girer aileleri ziyarete gelir diye. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi oda aynısını yaptı. HDP ve PKK'yı destekledikleri için Diyarbakır annelerini görmediler ve duymadılar. Buradan aileler olarak Meral Akşener ve diğer masada oturan siyasetçileri şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine 500 milyon Euro! Bakan Şimşek duyurdu: Afetin yaralarını... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜNE 'AYAKTA DURUN' MESAJI VERİYOR

Öte yandan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çözüm süreci teklifiyle terör örgütü PKK'ya 'ayakta durun' mesajı verdiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı; ''Akşener, açıkça bir çözüm süreci teklifinde bulundu. Terör şu anda yok olmak üzere ama Akşener, terör örgütüne bu teklifiyle yeni bir heyecan veriyor, 'ayakta durun' mesajını iletiyor. PKK'nın sözüm ona liderleri 'AK Parti, MHP bizi bitirdi' diyor ve seçimlerde başarı söz konusu olursa 'Bütünüyle yok olacağız' şeklinde ifadeler kullanırken Akşener, çözüm süreci teklifinde bulunuyor. Bunların hayatları bu. Bunlar Kürt'ü de sevmez. Bunların tamamı bu milletin hiçbir parçasına muhabbet beslemez, sadece bireysel çıkar için hesap tutarlar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading