HDP'nin Kılıçdaroğlu ile yaptığı kirli pazarlık gün yüzüne çıkıyor! Pervin Buldan: Serbest kalacaklar
Kılıçdaroğlu ile yaptıkları kirli pazarlıklar gün yüzüne çıkıyor! Yeşil Sol Parti'nin Kars'taki mitinginde konuşan HDP'li Pervin Buldan, "Özgürlük, elbette ki Selo'ya, Figen'e, Gülten'e, Ayla'ya da özgürlük ve bu ülkede düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde olan arkadaşlarımıza özgürlük talebi, 14 Mayıs'tan sonra gerçekleşecek" diyerek skandal sözlere imza attı.

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere kısa bir süre kalırken siyasi partilerin saha çalışmaları son sürat devam ediyor.
Masanın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yüz bulan HDP'liler Kandil'den aldıkları talimatla hareket ediyor.
Kars'ta miting düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, terör suçlarından dolayı cezaevinde tutuklu bulunanlar için özgürlük istedi.
''SELO'YA FİGEN'E ÖZGÜRLÜK''
Pervin Buldan, Türkiye'nin her yerinden destek aldıklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı;
"Türkiye'nin her yerinde aynı hava var ve Türkiye'nin her yerinde aynı atmosfer var. Özgürlük, elbette ki Selo'ya, Figen'e, Gülten'e, Ayla'ya da özgürlük ve bu ülkede düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde olan arkadaşlarımıza özgürlük talebi, 14 Mayıs'tan sonra gerçekleşecek."
''YEŞİL SOL'U PARLAMENTO'YA GÖNDERME ZAMANI''
Kars'tan 3 milletvekili çıkartmayı amaçladıklarını dile getiren Buldan, şunları kaydetti: "Şimdi Yeşil Sol'u parlamentoya en güçlü göndermenin zamanı. Biz 100 vekil hedefledik, bu 100 vekilin üçü zaten Kars'tan gelecek. Gülistan (Gülistan Kılıç Koçyiğit) vekilimiz, iki arkadaşımızı da birlikte getirerek parlamentoya gidecek ve Kars halkının üç temsilcisi olacak. Bu 3 temsilci sizin sesiniz, sözünüz olacak, sizin iradeniz olacak. Sizin kararlarınızı her yerde ifade edecek ama şimdi esas söz sizde. Milletvekillerimizle Kars'ın, parlamentoda büyük bir güçle temsiliyetini sağlayacağız.''
KILIÇDAROĞLU İÇİN OY DİLENDİ
''Herkesin kapısını çalın, herkesten oy isteyin'' diyen Buldan ''O yüzden 'bir oy Yeşil Sol'a, bir oy faşizmi göndermeye' diyoruz. Yani diğer oyumuz Kemal Kılıçdaroğlu'na. Şimdi kazanma, başarma zamanı ve bu kazanmanın, bu başarmanın elbette ki sizlerin elinde olduğunu biliyoruz. Gece gündüz çalışın, 4-5 gün uyumasak da hiçbir şey olmaz. Gitmedik ev, dokunmadık el, tutmadık yürek ve el kesinlikle bırakmayın. Herkesin kapısını çalın, herkesten oy isteyin." sözleriyle oy dilendi.
PKK'DAN KILIÇDAROĞLU'NA BİR DESTEK DAHA: KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANMASINI İSTERİM
Terör örgütü PKK'nın 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamalarına bir yenisi eklendi. Alman basınına konuşan PKK/KCK'nın Dış İlişki Komitesi üyesi Roni Serdem, Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açık açık ifade etti. Alman gazetesi Junge Welt'e konuşan Roni Serdem, "Kürtler'in de içinde yer aldığı 'Çalışma ve Özgürlük İttifakı' Kılıçdaroğlu'na olan desteği ilan etti. Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını isterim. Ona bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.t