Yandex Metrica
SON DAKİKA
HDP'nin 'ittifak' itirafına AK Partili isimden tepki: İki yüzlü Akşener buna ne diyecek

HDP'nin 'ittifak' itirafına AK Partili isimden tepki: İki yüzlü Akşener buna ne diyecek

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP tarafından fonlanan Tele 1 kanalında CHP ve İYİ Parti tarafından gizlenmeye çalışılan ortaklığı "Herkes biliyor ki o seçimler bizim verdiğimiz destekle kazanıldı. İstanbul'da ve bütün büyükşehirlerde bizim politikamız böyle oldu." sözleriyle itiraf etti. HDP'li Mithat Sancar'ın itirafına AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'dan tepki geldi. Alpay Özalan, "İnkarcı, iki yüzlü Meral Akşener buna ne diyecek?" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:10

2023 yılının Haziran ayında yapılması beklenen seçimler öncesi Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak ilan edildi ancak Millet İttifakı'ndan henüz bir açıklama gelmedi. Altılı masa sürekli bir araya gelip toplansa da aday konusunda belirsizlik devam ederken CHP ve İYİ Parti tarafından gizlenmeye çalışılan HDP ortaklığı bir kez daha gün yüzünde çıktı.

Son bir haftada kaç terörist öldürüldü! MSB'den son dakika açıklaması Haberi Görüntüle

''BİZİM DESTEĞİMİZLE KAZANDILAR''

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP tarafından fonlanan Tele 1 kanalında gizli ittifakı itiraf ederken şu ifadeleri kullandı; "Herkes biliyor ki o seçimler bizim verdiğimiz destekle kazanıldı. İstanbul'da ve bütün büyükşehirlerde bizim politikamız böyle oldu." 

Son dakika: Marmaris açıklarında ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

"ALTILI MASA'YA OLUMLU BAKIYORUZ"

Altılı masayla ilgili düşüncelerini paylaşayan HDP'li Sancar, ''Biz 6'lı masayı olumlu buluyoruz, elbette farklı çizgilerden partilerin bir araya gelip mutabakata varmaları olumludur. Asıl söylemek istediğimiz şu, 2019 seçimlerinde bir politika belirledik. Hiç pazarlık, müzakere görüşmesi yapmadık. Bu iktidarı durdurmak için, batıda aday çıkarmadık. Bazen orada kafa karışıklığı da oluşturuluyor. İstanbul seçimlerinde bizim oy oranımız Türkiye ortalamasının üzerindedir. Yüzde 16'lardadır. Bütün büyükşehirlerde bu şekilde oldu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading