Yandex Metrica
SON DAKİKA

HDP'nin aday çıkarmama kararı sonrası Ali Babacan'dan dikkat çeken yorum

HDP, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik aday çıkarmayacaklarını açıkladı. HDP'nin kararını katıldığı canlı yayında öğrenen DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Buradaki yarış Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında olacak. Dolayısıyla ne kadar çok parti Kılıçdaroğlu'na destek verirse kazanma şansı yükselecektir. İkili bir seçim oluyor, bu görseli görmek lazım." yorumunda bulundu.

Gündem

21.03.2024, 13:38

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir konuşulan HDP ziyaretini geçtiğimiz günlerde TBMM'de gerçekçekleştirdi.

Milletin meclisinde kapalı kapılar ardında PKK'nın siyasi şubesi haline gelen HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la görüştü. Türkiye'nin konuştuğu görüşme bir saat sürdü.

Bayrama denk gelen 2. ara tatil ne zaman, hangi tarihte?... Haberi Görüntüle

HDP ADAY ÇIKARMAYACAK

Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın siyasi uzantısıyla el sıkışmasının ardından gözler HDP'ye çevrildi. HDP'nın aday çıkarıp çıkarmayağı merak ediliyordu. HDP'den bugün yapılan açıklamada 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik aday çıkarmayacağı belirtildi. HDP, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta Allah'ın izni ile bunları emekli edeceğiz! Haberi Görüntüle

ALİ BABACAN'I SEVİNDİREN KARAR

Gürkan Zengin'in sunduğu Ankara Masası'nda Gündem programına konuk olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu esnada HDP'nin aday çıkarmama kararını öğrendi.

Zengin'in "Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmayacakmış. Herhalde sizi memnun eden bir gelişme." açıklamasından sonra söz alan Ali Babacan şu ifadeleri kullandı;

"Tabii. Ben zaten demiştim. Buradaki yarış Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında olacak. Dolayısıyla ne kadar çok parti Kılıçdaroğlu'na destek verirse kazanma şansı yükselecektir. İkili bir seçim oluyor, bu görseli görmek lazım." 

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Haberi Görüntüle

ALİ BABACAN'DAN MANSUR YAVAŞ'A SERT TEPKİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ''Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın." sözlerine de tepki gösteren Babacan, şu ifadeleri kullandı;

"Bu fikir belki pazartesi günkü toplantıdan önce konuşulmuş olabilir." diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü. "Ama masaya böyle bir hiç gelmedi. Biz masaya oturduğumuz gelen öneri, 2 belediye başkanının da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağıydı. O fikir belki kendi aralarında konuşulmuş olabilir. Uzlaşı sisteminde imzayı atarsınız ileriye gidersiniz. Geri geri gitmeye başladığınızda kazak sökülür. Mutabakatla çalışan metinde bantı geri sarmazsınız."

Almanya'daki Türk konsolosluğuna PKK saldırısına Türkiye'den tepki: Saldırganlar yargılanmalı Haberi Görüntüle

PERVİN BULDAN NE DEDİ?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için, yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan hesap sorma konusunda oldukça kararlıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading