Yandex Metrica

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu dize getiren konuşma! Cevap bile veremedi: Binlerce insanın ölmesine neden oldunuz

Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programına konuk olan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hayatını şokunu yaşadı. Şehit Anaları Derneği Sözcüsü Beyza Tufan'ın Kürt sorunu hakkında söylediklerine cevap bile veremedi. Tufan'ın, "40 yılı aşkın zamandır saçtığınız fitneyle binlerce insanın ölmesine neden oldunuz." sözleri programa damga vurdu.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı Mevzular Açık Mikrofon'un 2. bölümüne HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu katıldı. Yaklaşık 3 saatten fazla süren programda Şehit Anaları Derneği Sözcüsü Beyza Tufan'ın Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik sözleri ve sorduğu sorular programa damga vurdu.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

SEYİRCİLERDEN ALKIŞLA DESTEK 

Şehit Anaları Derneği Sözcüsü Beyza Tufan, mikrofonu eline alarak, "Ömer Bey, milletvekili sıfatıyla karşımda olmanız benim için bir şey ifade etmiyor. Çünkü bir kere daha gördüm ki siz, saçtığınız fitne ile insanların zihinlerine kurşun sıkıyorsunuz." dedi. Bunun üzerine seyircilerden büyük bir alkış tufanı koptu.

İşte sosyal medyaya damga vuran Beyza Tufan'ın sorduğu o soru:

"Bir mileltvekili sıfatıyla karşımda olmanız benim için bir şey ifade etmiyor. Siz saçtığınız fitneyle insanların beyinlerine kurşun sıkıyorsunuz. Tutturmuşsunuz 40 senedir bir Kürt sorunu, Kürt meselesi… Binlerce insanın ölmesine neden oldunuz saçtığınız fitneyle. Ben size soruyorum; Kürt sorunu dediğiniz şey tam olarak nedir? Anayasamızda Türk ve Kürtler için ayrı maddeler mi var? Hakim karşısına çıktığınızda Kürtlere 10 katı ceza mı veriliyor? Vergi dairesine gittiğinizde 10 katı vergi mi alıyorlar? Kürt çocukları okumak istediğinde, üniversitenin kapısından mı çevriliyorlar? Bu ülkede çalışıp para kazanmak isteyen hangi Kürde devlet engel oldu? Meclis'e dönüp baktığımızda terör örgütüne bu kadar ilişikli bir parti olmanıza rağmen 50 vekille temsil hakkına sahipsiniz. AK Parti ve CHP'ye baktığımızda Kürt siyasetçiler var. İYİ Parti'de dahi Kürt siyasetçiler var. Her arenada temsil hakkınız var. Çözüm çözüm dediğiniz şey nedir? Siz partiniz adına soruyorum ben; HDP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden toprak koparmak istiyor mu, özerk bir devlet kurmak istiyor mu istemiyor mu?"

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading