Yandex Metrica

HDP'li Mithat Sancar Millet İttifakı'ndaki dostlarına hile uyarısı! "Biz olmadan Erdoğan karşısında güçlü olamazsınız"

HDP'li Mithat Sancar Millet İttifakı'ndaki dostlarına hile uyarısı! "Biz olmadan Erdoğan karşısında güçlü olamazsınız"

Fondaş Halk TV'de konuk edilen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı cumhurbaşkanı seçimlerinde 6'lı muhalefete yüklenerek, "Bizim olmadığımız bir denklemde, Erdoğan'ın karşısına güçlü bir alternatif çıkarmak mümkün değil." sözlerini sarf etti. Sancar ayrıca Macaristan'daki seçim sonuçlarını örnek göstererek seçmenin siyasi hileyi görünce sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lehine olacağını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 19:08

HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar, konuk olarak davet edildiği CHP kanalı Halk TV'de yuvarlak masadaki dostlarına uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Haberi Görüntüle

MACARİSTAN'DA MUHALEFET KOALİSYONU KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta, Macaristan'da yapılan genel seçimi, halihazırda hükümette yer alan Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonu, Batı'nın desteklediği altılı muhalefete karşı kazanmıştı. Yaşanan gelişmeyi Halk TV canlı yayınında değerlendiren HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, ittifak ortaklarına yüklenerek, 'birlik' çağrısı yaptı.

Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam yapılmayacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam... Haberi Görüntüle

YUVARLAK MASAYA REST: BİZSİZ GÜÇLÜ ALTERNATİF OLMAZ

Cumhur İttifakı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını ve karşısına güçlü bir adayla çıkılmaması durumunda 'büyük yanılgıların' yaşanabileceğini ifade eden Sancar, "Macaristan örneği Türkiye'ye ne kadar benzer benzemez ayrıntılara girmeyeyim. Orada da partiler birleşti, demek ki halkın önüne inandırıcı seçenek sunamadılar, ikna edemediler." sözlerini sarf etti.

Kendilerini gizleyerek hile ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yenemeyeceklerini, vatandaşa karşı inandırıcı olmalarını belirten Sancar, "Türkiye'ye büyük barışı vaat ediyoruz. Biz bunu yapacak en önemli aktörüz. Bizim olmadığımız bir denklemde, Erdoğan'a karşı güçlü bir alternatif çıkarmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye giriş yapacağı tarih verildi: Afrika sıcakları geliyor! Türkiye'ye giriş yapacağı tarih verildi: Afrika sıcakları geliyor! Haberi Görüntüle

İTTİFAK ORTAĞI 6 LİDERİ UYARDI

Mevcut politik söylemlerinde HDP'yi görmezden gelen ittifak ortaklarına da 'sitem' eden Sancar, "Diğer muhalefet partilerine de müzakere çağrıları yaptık. Muhalefet yanlış yapmamalı." diyerek mesaj verdi.

Öte yandan seçimlerin hayati önemde olduğunu belirten HDP'li Sancar, 7 partinin birlikte hareket ettiğini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading