Yandex Metrica

HDP'li Baydemir: Ya misafir oldukları Kürdistan'ı kabul edecekler ya da gelecekte komşu olacaklar

HDP'li Baydemir: Ya misafir oldukları Kürdistan'ı kabul edecekler ya da gelecekte komşu olacaklar

Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, Meral Akşener'e Paris'ten böyle seslendi: "Ya misafir oldukları Kürdistan'ı kabul edecekler ya da gelecekte komşu olacaklar."

Gündem

23.01.2024, 18:13

Meclis'teki tezkere oylamasıyla birlikte iyice güçlenen CHP-HDP ittifakı 'Kürdistan' krizine gebe görünüyor. Millet İttifakı'nın CHP ile birlikte en önemli ortağı İYİ Parti'ye HDP'den sert bir salvo geldi. 

Paris Kürt Enstitüsü'nde düzenlenen bir töreni katılan Diyarbakır eski Belediye Başkanı ve HDP eski Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında Cemil Taşkesen adlı bir esnafın "Bulunduğunuz yer Kürdistan'dır" dedikten sonra gözaltına alınmasını eleştirerek şunları söyledi:

"Türkiye'nin en güçlü muhalefeti Meral hanımdır ama Kürdistan'ı tanımıyor. Daha Meral hanım iktidar olmadan ona ‘burası Kürdistan'dır' diyen kişi gözaltına alınıyor. İktidar olursa Kürtlerin başına ne getirecek? 

Bahar yeni bölüm (9. bölüm) haftaya mı? Bahar dizisi yeni bölümü ne zaman? Bahar yeni bölüm (9. bölüm) haftaya mı? Bahar dizisi yeni... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE 'İŞGALCİ' DEDİ

"O kardeşimizi yüreğinden öpüyorum. Cemil kardeşimiz bin defa var olsun. Orası Kürdistan'dır. Kürdistan bin yaşasın! İşgalciler bilmelidir ki şu an üzerinde misafir oldukları yeri ya Kürdistan olarak kabul edecekler ya da gelecekte Kürdistan'a komşu olacaklar. Yan Kürdistan'ı kardeşi gibi kabul edecekler yada Kürdistan'a komşu olacaklar. Saddam da Kürdistan'ı tanımıyordu. Ama sonunun ne olduğu belli. Suriye'deki Baas rejimi de Kürdistan'ı tanımıyordu ama bugün ne durumda olduğu belli."

"Kökümüz Kürdistan'dır, Kürdistan da dört değil, birdir. O koydukları sınırlar için atalarımıza sormadılar, bize de sormadılar. Bugün bizim Kürdistan'ı yüreğimizde, bağrımızda, zihnimizde muhafaza etmemiz gerekiyor. Kürdistan'ı bağrımıza basar, yüreğimizde saklar ve zihnimizde yaşatırsak, hepimiz Cemil kardeş gibi yaparsak, emin olun ki hiçbir işgalci Kürdistan'ı yok edemez. Tek Kürt kalana kadar Kürdistan yaşayacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading