Yandex Metrica

HDP İzmir il binasına silahlı saldırı! Bir kişi öldü saldırgan yakalandı

HDP İzmir il binasına silahlı saldırı! Bir kişi öldü saldırgan yakalandı

İzmir Konak'taki HDP il binasına girerek camları kıran ve bir görevliyi öldüren silahlı kişi gözaltına alındı. Valilik, saldırganın eski bir sağlık çalışanı olduğunu bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 17:34

Olay, saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Silahlı olduğu belirtilen bir kişi, İsmet Kaptan Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde bulunan HDP il binasına girdi.

Silahlı saldırgan kapıyı açan görevliyi öldürdü.Camları da kıran şahsın yakalanması için polis operasyon düzenledi. Bölgede trafik durdurulurken, bina çevresinde de güvenlik önlemleri alındı. Şüpheli, içeriye giren emniyet mensupları tarafından kıskıvrak yakalandı.

HDP'DEN İLK TEPKİ
Saldırı sonrası HDP Genel Merkezi'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır.'' ifadeleri kullanıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İzmir Valiliği'nden de saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Valilikten gelen açıklama ise şöyle: “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifa ederek ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.”

SALDIRGANIN FOTOĞRAFLARI
Öte yandan saldırganın adının Onur Gencer olduğu öğrenildi. Eski bir sağlık çalışanı olan Onur Gencer'in 'intikam' mesajları verdiği sosyal medya hesabında Suriye'de bulunduğu ve poligonda atış talimi yaptığı anlara ilişkin fotoğraflar yer alıyor.

CENAZE ADLİ TIP KURUMUNA KALDIRILDI
Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından D.P'nin cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayın ardından çok sayıda partilinin bina etrafında toplanması nedeniyle polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur, parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını, sonu ne olursa olsun partilerine sahip çıkacaklarını belirtti.

KINAMA MESAJLARI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan saldırıyı kınadı.

Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"HDP İzmir il binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz."

Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadığını belirterek, "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmir'imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız." ifadesini kullandı.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK KARELER

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading