Yandex Metrica

HDP Eski Milletvekili Sırrı Süreyya'dan altılı masaya: Cesur olun

HDP Eski Milletvekili Sırrı Süreyya'dan altılı masaya: Cesur olun

HDP Eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu altılı masaya adeta ateş püskürdü. Önder "Geçti Bor’un pazarı, eşeği sürecek Niğde’yi bile bulamazlar. Ciddi olacaklar, dürüst olacaklar, kararlı olacaklar. Cesur olacaklar." ifadesini kullanarak 6'lı masanın HDP ile ilişkisini açık tutmasını istedi.

Gündem

23.01.2024, 19:45

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski vekili  Sırrı Süreyya Önder, altılı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Önder, altılı masanın HDP ile ilişkisinin yansımaları noktasında çekinceli davranmaması gerektiğini ifade etti.

Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde 2453 kaza 26 can kaybı Bilanço ağır! Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk dört gününde... Haberi Görüntüle

"BİZİM YANIMIZDA DURMAYACAK NE VAR"

6'lı masanın, HDP ilişkisini gizli tutma noktasında görüş bildiren Önder, "Meyimiz var bizim? Bu ülkenin en şerefli insanlarıyız. Ne, bizim yanımızda durmayacak ne var? Demokrasi mücadelesi, demokrasi mücadelesi diyorsun. Partisinin 3’te ikisini cezaevine vermiş bir sürü insanını toprağın altına vermiş bir yapı. Sen ne yapmışsın? Bir bardak çayından vazgeçen üç tane adam söyle, üç tane kadın söyle. Cezaevindeki mevcudunuzu söyle diye sorarlar adama. Sen oradan kalkacaksın bana demokrasi donu biçeceksin öyle mi? Ve sonra da ufak kurnazlıklarla beni sevk ve idare edeceğini sanacaksın. Geçti Bor’un pazarı, eşeği sürecek Niğde’yi bile bulamazlar. Ciddi olacaklar, dürüst olacaklar, kararlı olacaklar. Cesur olacaklar. Olunacaksa ha şimdi tam zamanı. Öyle hele durun daha biz kendi aramızdaki işi çözelim. Size de Allah kerim geldiğimizde biz hiç onlar gibi davranır mıyız’a karnı tok bu kitlenin."

23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz mi? 23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz... Haberi Görüntüle

"KENDİ İÇLERİNDEN SABOTE EDİLECEKLER"

“Altılı masanın akıbetini nasıl görüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Önder, masanın sabote edileceğini söyledi. Masayla ilgili fikirlerini bir hikâyeyle anlatan Önder, şunları söyledi:

“Siyasi zekâlarına ve yaklaşımlarına bağlı. Ama muhtemelen kendi içlerinden sabote edileceklerini düşünüyorum. Yani bu şeyde bu görünümde seçimlere kadar taşıyamayacaklarını düşünüyorum ve bunda da temel sıkıntının kendi bileşen yapılarından kaynaklanacağını düşünüyorum.

Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile görüşecek mi? Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile... Haberi Görüntüle

"ALİCENGİZ NUMARALARIYLA BİR DAHA OY ALIRIZ ZANNEDİYORLAR"

Muhalefete yönelik de eleştirilerde bulunan Önder, yerel seçimlerde HDP’nin tavrı üzerinden şu mesajları verdi:

“Bu HDP’nin bağrına taş basması sonucu yerel iktidarı kazanan hiç ama hiçbir yönetici, seçimden sonra ‘Yav niye bağrınıza taş bastınız verdiniz sağ olun ama bağrınıza niye taş bastınız biz size ne yaptık ki’ sorusunu sormadı. Bundan daha büyük bir aymazlık olamaz. Herkes tatlı su kurnazı. Aldık tamam işimiz bitti. İcap ederse yine böyle alicengiz seçeneksiz bırakma numaralarıyla bir daha alırız zannediyor. Oysa bana benim doğal tabanım olmayan bir kitle bana bağrımıza taş basıp sana oy vereceğiz dese günlerce uykuyu yitirirdim ben. Niye böyle hissettiler. Ve bir dahakinde bağırlarına taş basmamaları için yapabileceğim şeylerin imkân zeminini arardım. Bunların imkân zemini önce bu soruyu sormak. Bunu söyleyene hiç kimse gidip sordu mu kamusal alanda ya da özel alanda ya Selahattin Bey sağ olasın, var olasın ama niye bağrınıza taş, seçmeninizin bağrına taş basmasını istediniz. Zannediyorlar ki işte haksız tutukludurlar, siyasi tutukludurlar, demekle bu iş bitecek. Bu iş onunla bitmez. Yapısal tarihsel sosyokültürel siyasal birçok arka plan şeyi var.


Loading