Yandex Metrica

HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye: Operasyonların önüne birlikte geçelim

HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye: Operasyonların önüne birlikte geçelim

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP, sosyalist Kürt örgütlerini Diyarbakır'da toplayarak Türkiye'nin Suriye'de hazırlandığı operasyona karşı Millet İttifakı'na şu çağrıyı yaptı: Harekâtı durdurmak için birlikte mücadele edelim.

Gündem

23.01.2024, 18:08

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Suriye'ye yönelik askeri operasyonu engelleme teşebbüslerine şimdiden başladı. 'Kürdistanî İttifak Partileri Toplantısı' adıyla dün Diyarbakır'da bir oturum gerçekleştiren HDP yöneticileri, Millet İttifakı'na seslenerek 'operasyona engel olun' çağrısı yaptı. 

Toplantıya başkanlık eden HDP eş başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı ile yürüttükleri ortaklığın sadece seçime yönelik değil olmadığını, Türkiye'nin bütününe 'barış getirmek için' seçimden sonra da devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Sancar şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin demokrasi sorunuyla Kürt sorunu ayrılmaz bir şekilde iç içe geçmiştir. Bu amaçla hem Kürt bölgesinde hem de Türkiye’nin bütününde bir yol arkadaşlığı, bir mücadele birlikteliği ve geniş bir ittifak kurmak istiyoruz. İttifakı sadece seçimlere yönelik bir program olarak görmüyoruz. İttifak bir mücadele ortaklığıdır."

Millet İttifakı bileşeni Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'e isim vermeden seslenen Sancar, "Son zamanlarda yine savaş naralarının yüksek sesle duymaya başladık. Üzerimize düşen en önemli görev şimdi ve hemen en geniş savaş karşıtı birlikteliği oluşturmaktır. Güçlü bir barış hareketine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Güçlü bir savaş karşıtı mücadeleye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" dedi. 

Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Dilan Polat tahliye mi edildi? Dilan Polat cezaevinden çıkacak mı? Haberi Görüntüle

ERBİL ZİYARETİYLE PARALEL MESAJLAR

Hükümetin 'savaş politikalarını Güney Kürdistan'da yürüttüğünü savunan Sancar, yapmaları gereken şeyin öncelikle 'Kürt savaş karşıtlığı ittifakını' oluşturmak olduğunu kaydetti. Toplantının, CHP yönetiminin Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği ziyarette ele alınan konularla paralellik taşıması dikkatlerden kaçmadı. Barzani'ye bağlı Kürt tugaylarının Irak kuzeyinde Mehmetçiğe yardım etmesi terör örgütü PKK elebaşlarının büyük tepkisine neden olmuştu. Kandil'den tepkilerin yükseldiği esnada CHP yönetimince görevlendirilen bir heyet, 'bölgede barışı sağlamak için' Erbil'e ziyarette bulunmuştu. 

HDP'li Mithat Sancar başkanlığında Diyarbakır'da yapılan toplantıya şu isimler katıldı: Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Meclis üyesi Ali Haydar, Azadi Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Cemal Satı, Kürdistan Demokrat Partisi-Kuzey (KDP-Bakur) Sertaç Bucak, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) üyesi Halim İpek ve HDP milletvekilleri İmam Taşçıer, Semra Güzel, Nusrettin Maçin, ile Necdet İpekyüz. 


Loading