Yandex Metrica

HDP binasına saldıran kişi ile polisin ilk diyaloğu! Yeni görüntüler çıktı

HDP binasına saldıran kişi ile polisin ilk diyaloğu! Yeni görüntüler çıktı

İzmir’de HDP İl Başkanlığına yönelik yapılan ve bir kişinin öldüğü silahlı saldırının failinin polisle girdiği ilk diyalog yayınlandı. Görüntülerde Onur Gencer 'Kimseye zarar vermedim, kimseyi vurmadım, bir kişiye ateş ettim.' diyor.

Gündem

23.01.2024, 17:34

İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na dün gündüz saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan, annesinin yerine işe gelen ve kapıyı açan Deniz Poyraz'ı öldürdü. Saldırgan Onur Gencer'in ilk ifadesinde daha önce keşif yaptığını söylediği ve "Kim olsa ateş edecektim" dediği öğrenildi. Gencer'in parti binasına girdiği ve saldırı sonrası yakalandığı anların görüntüleri de ortaya çıktı.

Onur Gencer isimli kişinin saldırı sonrası HDP İl Başkanlığı önünde gözaltına alındığı ilk anlarda polisle diyaloğu kameralara yansıdı. Polisin saldırgana 'İsmin ne abicim' şeklinde soru yönelttiği görülüyor.

''BİR KİŞİYE ATEŞ ETTİM''
İHA'da yer alan habere göre polisin ne iş yaptığı ve ismini sorması üzerine Onur Gencer “Kemalpaşa'da çalışıyordum, istifa ettim. Kimseye zarar vermedim, bir kişiye ateş ettim” dedi. Ayrıca Onur Gencer'in bina çevresinde birkaç kez keşif yaptığı, bina içerisine girdiğinde orada bir kaç kişinin olabileceğini düşündüğünü söylediği belirtildi. Polisle girdiği ilk diyalog sırasında saldırganın sakin ve rahat olduğu aktarıldı.

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ
HDP İl Başkanlığı'nda O.G. tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı. Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da HDP İl Başkanlığı'na gelip, "Yolumu açın, çocuğumu görmek istiyorum" diyerek, içeri girmek istedi. Polisin engellemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
O.G.'nin (27) emniyette verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı. O.G.'nin sorgusunda, "Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK'dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim, ardından da teslim oldum" dediği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading