Yandex Metrica

HDP Atatürk'ün partisini esir aldı: PKK yandaşlarının 'hayır' dediğine CHP 'evet' diyemiyor

HDP Atatürk'ün partisini esir aldı: PKK yandaşlarının 'hayır' dediğine CHP 'evet' diyemiyor

Irak ve Suriye'de operasyon tezkeresine 'hayır' oyu veren CHP, PKK yandaşlarıyla ittifakta kararlı olduğunu gösterdi. Atatürk'ün partisine mensup milletvekilleri, Libya tezkeresine de, polis tokatlayan kadının dokunulmazlığının kaldırılmasına da 'hayır' dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:36

CHP ile HDP arasındaki stratejik ortaklık, sarsılmaz müttefikliğe evrildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti şimdi HDP'lilerin iki dudağından dökülecek buyruklara bakar hale geldi. 

Suriye ve Irak topraklarında Mehmetçiğin terör örgütleriyle mücadelesine devam edebilmesi için hazırlanan tezkere geçtiğimiz ekim ayında TBMM'ye sunulmuş ve HDP'lilerin baskısıyla CHP buna 'hayır' oyu vermişti. 

CHP'lilere göre terör örgütü PKK/YPG, sınır ötesinden saldırıda bulunduğunda Türk askerleri buna hiçbir şekilde müdahale edemeyecekti. 

Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

İNFİAL OLUŞUNCA KALPAK GİYDİ, İKİ VEKİLİNİ ASKER ZİYARETİNE YOLLADI

Kandil'in Meclis'teki siyasi uzantılarına boyun eğen Kılıçdaroğlu, Suriye-Irak tezkeresine 'hayır' dedikten sonra kamuoyunda infial oluşunca çareyi Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu'nu imaj çalışması için görevlendirmekte buldu. İki CHP'li, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır karakollarından birine ziyarette bulunup fotoğraf verdi. 

Skandalın yaşandığı günlerde 'Kuvayi Milliye' mesajları vererek kalpak giyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Suriye-Irak tezkeresi unutulduğunda bu kez Libya tezkeresinde HDP'nin kuyruğuna takıldı. 

Mustafa Kemal'in bizzat savaş verip yaralandığı Libya cephesinde Mehmetçiğin bulunmasını istemeyen CHP, haziran ayındaki tezkerede HDP'lilerle birlikte 'hayır' oyu kullandı. CHP-HDP ittifakına kamuoyu alışmış olduğu için Kılıçdaroğlu bu kez imaj düzeltme çalışmasına gerek duymadı. 

Türkiye listenin baş tacı oldu! Dünyanın en iyi kuzu eti yemekleri listesi yayınlandı! Türk mutfağından 5 yemek birden listede Türkiye listenin baş tacı oldu! Dünyanın en iyi kuzu eti... Haberi Görüntüle

CHP'LİLERİN AYDENİZ SAVUNMASI 

İki partinin ittifakı son olarak polis tokatlayan PKK yandaşı DBP'li milletvekili konusunda sahnelendi. 

DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında Meclis'te kurulan Karma Komisyon, 'terör örgütü propagandası yapma', 'kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme', 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' ile 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunlara katılma' suçlarından düzenlenen 5 yasama dokunulmazlığı dosyasına ilişkin dokunulmazlığın kaldırılması kararı aldı. 

Ancak bu kararın alınması oldukça sancılı oldu. 12 saat süren toplantıda CHP'li komisyon üyeleri, HDP'li vekili savunmak için ne yapacaklarını şaşırdı. 

"Konu HDP olunca polislerin tavrı değişiyor" iddiasında bulunup Türk polisini suçlayan CHP'liler, yapılan oylamada 'göğüslerini gere gere' Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ret oyu verdi. 

Ancak CHP'nin Salihe Aydeniz direnişi onun hakkındaki hükme engel olamadı. Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması kararı kabul edildi. Komisyon kararının ekim ayından sonra Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading