Yandex Metrica

Haziran afeti! Sağanak birçok kentte hayatı felç etti 4 kişi hayatını kaybetti

Haziran afeti! Sağanak birçok kentte hayatı felç etti 4 kişi hayatını kaybetti

Sağanak yağış Türkiye'nin birçok noktasında etkili oldu. Bazı kentlerde derelerin taşmasıyla su baskınları yaşandı. Sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti. Ankara'da okullar bir günlüğüne tatil edildi. Kayıp olan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. Böylelikle yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Gündem

23.01.2024, 19:24

Ankara'da Cuma günü meydana gelen sağanak yağış sonrası meydana gelen selden dolayı evleri su bastı, ağaçlar koptu ve çatılar uçtu. Dereler taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Sağanak, birçok kentte hayatı felç etti. Sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti. Meteoroloji başkenti bir kez daha gök gürültülü sağanağa karşı uyardı. Valilik de yoğun yağış nedeniyle tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Son dakika: AFAD duyurdu: Tokat'ta korkutan deprem! Haberi Görüntüle

ANKARA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medyadan yaptığı okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyururken şu ifadeleri kullandı; ''Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin  herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.''

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit, sel sularına kapılıp hayatını kaybetti. Akyurt ilçesinde yaşanan selde mahsur kalan Muhammed Şahin (21), elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şahin'in cansız bedeninin kaldırıldığı hastanedeki ailesini ziyaret etti. Akyurt ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı 4'e çıktı. Teberik Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Demirel (67), sel sularından kaçmaya çalışırken yüksekten düşerek yaşamını yitirdi. Kayıp olan vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı.

Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası! Onlarca kişi hayatını kaybetti Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası!... Haberi Görüntüle

187 PERSONEL 7 BOT GÖREV YAPIYOR

AFAD'dan yapılan açıklamada, bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Polis Arama Kurtarma (PAK), itfaiye, AKUT, ANDA, İHH ve Kahramankazan Arama Kurtarma ekiplerinden toplam 187 personel ve 7 botun görev yaptığı bildirildi. 

Jackie Chan'in son hali viral oldu! O fotoğraf hakkında konuştu Jackie Chan'in son hali viral oldu! O fotoğraf hakkında konuştu Haberi Görüntüle

1'İ ENGELLİ 5 KİŞİ ŞİŞME BOT İLE KURTARILDI

Öte yandan, kurtarma ekiplerinin, çalışmalarına devam ettiği sel bölgesinde, 1'i engelli 5 kişinin şişme botla kurtarılma anı kameraya yansıdı.

SİVAS: Sivas'ın Gemerek ilçesinde sağanak beraberinde seli getirdi. Yaklaşık 2 saat süren yağışla birlikte Eşikli Köyünde dere taştı, bazı evleri su bastı.Tarım arazileri zarar gördü. Yoğun yağış nedeniyle ilçede bugün ve yarın eğitime ara verildi.

TOKAT: Tokat'ta ise sağanakla birlikte dolu etkisini gösterdi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu ev ve araçlara zarar verdi.Ayvalı köyünde sağanak yağış sonrasında tıkanan dere yatağı taştı. Ekili araziler su altında kaldı.

ÇORUM: Çorum'da Şiddetli yağışın ardından Ahçılar deresi taştı. Cadde ve sokaklar suya gömüldü.Ekipler, balçıkla kaplanan yolları temizlemek için çalışma başlattı.

KASTAMONU: Kastamonu'da da etkili olan sağanak giderek etkisini artırdı. Taşköprü İki yol, selin şiddetine dayanamayarak çöktü. 8 köye ulaşım kapandı.

AMASYA: masya'da sağanağın etkisiyle taşan derelerden akan suların oluşturduğu sele kapılan bazı araçlar sürüklendi, birçok ev ve işyerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.Belediye ekipleri taşan derelere müdahale ederken, vatandaşlar da araçlarını kurtarmaya çalıştı.

KAYSERİ: Kayseri'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle tarım işçilerinin kaldığı çadırları sel bastı.Yahyalı ilçesinde bir mahalleye sel suları nedeniyle ulaşım sağlanamazken yolda mahsur kalan 10 araç ise AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading