Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan FATF'nin Türkiye'yi 'gri listeye' almasına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan FATF'nin Türkiye'yi 'gri listeye' almasına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde hizmet veren Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara para aklandığı ve terörizmin finansmanının engellenmesinde eksikler olduğu iddiasıyla, daha sıkı izlenme yapılması için Türkiye'yi 'gri listeye' almasına ilişkin açıklamada bulundu.

Gündem

23.01.2024, 22:00

Merkezi Fransa'da bulunan ve OECD'ye bağlı olarak hizmet veren FATF, bu hafta gerçekleştirilen Genel Kurul'da Türkiye'yi “bazı alanlarda eksiklerinin olduğu” vurgulayarak, “yakından takip edilecek” anlamında olan “gri listeye” aldı.

FATF Başkanı Marcus Pleyer, düzenlenen basın toplantısında Türkiye'de mali sektörün, emlakçı veya değerli maden ticareti yapan kişiler gibi farklı aktörlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Hopa'nın çilesi bitecek! Bakan Uraloğlu Artvin'de müjdeledi: Hopa-Borçka yolu köprü... Haberi Görüntüle

“HAK EDİLMEYEN BİR SONUÇ”

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force – FATF) raporunda ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla işbirliği içerisinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading