Yandex Metrica
SON DAKİKA
HAVA DURUMU: Kuraklık tehlikesi sonrası Meteoroloji'den müjde! Ülke genelinde etkili olacak: Sıkı giyinin

HAVA DURUMU: Kuraklık tehlikesi sonrası Meteoroloji'den müjde! Ülke genelinde etkili olacak: Sıkı giyinin

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre, aylardır kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Türkiye'de yağışların kar ve sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli olması bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 20:36

Son birkaç aydır ülke genelinde kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Meteoroloji'den gelen son dakika verileriyle durum tersine dönmeye başladı. Geçtiğimiz hafta başlayan yağışlı havaların bu hafta da artarak devam etmesi bekleniyor. 

4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi! 36 kişi... Haberi Görüntüle

METEOROLOJİ'DEN MÜJDE

Türkiye kurak bir kış dönemini geride bırakırken barajlardaki su seviyeleri tehlikenin boyutunu gözler önüne sermişti. Meteoroloji'den gelen haber sonrası barajlar için de müjde gecikmedi.

İstanbul'da yine metro arızası! Murat Kurum'dan İmamoğlu'na sert tepki: İstanbul'u... Haberi Görüntüle

ÜLKE GENELİNDE KAR VE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji ülke genelinde yağışlı havanın etkili olacağını aktararak şunları paylaştı:

Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Konya, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Samsun, Ordu, Giresun ve Erzincan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

İYİ Parti'li Ahmet Çelik kardeşi tarafından göğsünden bıçaklandı! Haberi Görüntüle

18 Mart resmi tatil mi, okul var mı? 18 Mart... Haberi Görüntüle

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT 

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzey kesimlerdeyse 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yağışların ise, Konya, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Samsun, Ordu, Giresun, Erzincan çevrelerinde  yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading