Yandex Metrica

Hastanelerde harekât hazırlığı: Bir bölümü boşaltıldı! İlk hedef Tel Rıfat...

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli ordusu, PKK/YPG hedeflerine yönelik kara operasyonu için emir bekliyor. Sınırdaki hastanelerin bir bölümünün boşaltıldığı ve yeni hasta kabul edilmediği iddia ediliyor. Teröristlere Ruslar vasıtasıyla iletilen sürenin dolmasının ardından ilk hedef Tel Rıfat olacak.

Gündem

23.01.2024, 20:07

Türkiye'nin Ruslar üzerinden ültimatom yolladığı terör örgütü PKK/YPG, "Münbiç, Ayn el-Arab ve Tel Rıfat'tan çekil. Bu bölgeleri rejime devret" şeklindeki talimatları kabul etmedi. Ankara yine de bu şartın yerine getirilmesi için verdiği sürenin dolmasını bekliyor. Suriye'ye operasyon her an başlayabilir. 

Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu'nun başlatacağı harekâtın ilk olarak 3 bölgeyi kapsadığı artık netleşti. Operasyonların ilk safhasında Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el-Arab kasabaları teröristlerden arındırılacak. Ayn el-Arab alındıktan sonra Fırat Kalkanı ile Barış Pınarı harekât bölgeleri birleşmiş olacak. 

Barış Pınarı'nın ucundaki Rasulayn'ın doğu tarafına operasyonun sonraki safhasında geçilmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Beton tünelleri mezarları yapacağımız teröristlerin kullanım süresi artık dolmuştur" şeklinde bahsettiği terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonunu korku içinde bekliyor. 

Ankara felaketi yaşadı! Sağanak yağışlar nedeniyle kaza yapan bir araç ortadan ikiye bölündü! Ankara felaketi yaşadı! Sağanak yağışlar nedeniyle kaza yapan bir araç... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTBAŞI: BAŞKAN BIDEN SÖZÜNÜ TUTSUN

PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin, Reuters ile Amerika'nın Sesi'ne verdiği demeçlerde Washington'un Türkiye'ye karşı sesini yükseltmesini istedi. Türkiye'nin Suriye konusunda başkasını dinlemediğini ve artık bunu herkesin anlaması gerektiğini söyleyen PKK elebaşı, "Başkan Biden geçmişte verdiği sözleri tutmalı. Şimdiye kadar ABD'nin tutumu, Türk operasyonunu engelledi. Biz sadece bunun devam etmesini umuyoruz" dedi. 

PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin

Sınırda 'görülmemiş ölçekte Türk yığınağı bulunduğunu' söyleyen Abdi, Suriye rejiminin zayıf hava savunma sistemine güvenemeyeceklerini kaydetti. Yine DEAŞ ile mücadele kılıfına sığınan Abdi, "Şüphesiz DEAŞ, Türk kara operasyonundan kârlı çıkacak. Şimdiden hazırlanıyorlar" dedi. Bu sözler, PKK/YPG ile birlikte DEAŞ'ı da yöneten güçlerin bu örgütün kılıfıyla yeni bir eylem hazırlığı yapmakta olduğu ihtimalini güçlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuştu Haberi Görüntüle

İLK HEDEF TEL RIFAT OLACAK 

Bu arada operasyon öncesi sınır bölgelerindeki hastanelerin bir bölümünün boşaltıldığı ve hasta alımının durdurulduğu iddia ediliyor. Basnews'in iddiasına göre Akçakale, Birecik ve Suruç ilçelerindeki hastanelerin bir bölümü boşaltıldı. Birlikler, harekâtın ilk adımı olarak Halep'e açılan kapı niteliğindeki Tel Rıfat'a girmek için emir bekliyor.

Gözler Halep kuzeyine yoğunlaşırken topçu birlikleri de Fırat doğusunu boş bırakmıyor. Ayn el-Arab, Ayn İsa ve Tel Temr bölgelerine yönelik bombardıman sürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading