Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hastanede maske takmak zorunlu mu? Maske yasağı hastanelerde kalktı mı?

Hastanede maske takmak zorunlu mu? Maske yasağı hastanelerde kalktı mı?

Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!’ demişti. Peki, hastanede maske takmak zorunlu mu? Maske yasağı hastanelerde kalktı mı? Hastanede maske yasağı var mı? İşte detaylar...

Gündem

28.03.2024, 20:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, devam edilecek" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Hal böyle olunca vatandaşlar, "Hastanede maske takmak zorunlu mu? Maske yasağı hastanelerde kalktı mı? Hastanede maske yasağı var mı?" sorularının yanıtlarını arar oldu. İşte ayrıntılar...

Valilik beklenen kararı duyurdu: Hakkari'de eğitime ara verildi Haberi Görüntüle

HASTANEDE MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Pandemi süreci boyunca Bilim Kurulu üyelerimiz düzenli olarak bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. Birlikte hareket ederek büyük mücadele verdiğimiz Koronavirüs salgınının son günlerindeyiz. Umut ediyorum ki aynı dayanışma duyguları ile bu salgının bitişine de şahitlik edeceğiz" 

İçişleri Bakanlığı'nın daha önce maske kullanımına dair yayımladığı genelgede toplu taşımada maske zorunluluğunun kalkacağı tarihe değinilmişti. Genelgede; maske zorunluluğunun tümüyle kaldırılması, ancak ülkemizdeki günlük vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine karar verilmiştir.

2024 Beşiktaş iftar çadırı kuruldu mu? Beşiktaş'ta iftar çadırı nerede... Haberi Görüntüle

HASTANELERDE MASKE YASAĞI KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Maske zorunluluğu toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir.' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading