Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hareket Ordusu'nun kumandanı gibi! Meral Akşener sonunda tüm maskelerini çıkardı

Hareket Ordusu'nun kumandanı gibi! Meral Akşener sonunda tüm maskelerini çıkardı

Osman Kavala hakkında verilen mahkumiyet kararı İYİ Parti Genel Başkanı 'kuzen' Akşener'in tüm maskelerini atmasıyla sonuçlandı. Akşener, Osmanlı ve Türk tarihine ilişkin beslediği nefreti kustu. Her türlü terör örgütünün cirit attığı Gezici vandallara selam çaktı.

Gündem

23.01.2024, 19:11

Kendisi ve partisini yıllar yılı Türk milliyetçisi olarak tanıtan Meral Akşener sonunda bu 'yük'ten de kurtuldu. İYİ Parti grup toplantısında zehir zemberek bir konuşmaya imza atan Akşener, her çeşit terör örgütünün cirit attığı ve Taksim Meydanı'na devletin 15 gün boyunca girememesiyle sonuçlanan Gezi kalkışmasını saygıyla selamladı. 

Kuzeni Osman Kavala hakkında verilmiş mahkeme kararından ötürü Türk yargısına öfke kusan İYİ Parti Genel Başkanı, Sultan Abdulhamid'in 1909'da darbeyle indirildiği '31 Mart' sürecinde Selanik merkezli Hareket Ordusu'nun kullandığı kavramlarına sarıldı. 

Bir siyasi parti lideri değil sanki darbe için Selanik'ten yola çıkmış Mahmud Şevket Paşa edasıyla konuşan Akşener, "1908'de istibdata karşı koyan ruh neyse, Gezi direnişi de odur" dedi. 

Akşener, sanki kulağına büyükelçilerce fısıldanmış gibi 'adrese teslim' ve toplumun sinir uçlarıyla oynayan sembol kelimeler kullandı: "Buradan, bir kez daha ilan ediyorum: Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret."

Bir siyasi parti liderinden çok darbeye hazırlanan komitacı edasıyla konuşan Akşener, Gezi'deki vandalları bol bol kutsadığı konuşmasında "Akıl ve vicdan sahibi hiçbir Türk evladı istibdada boyun eğmez" dedi. 

Deprem bölgesine 500 milyon Euro! Bakan Şimşek duyurdu: Afetin yaralarını... Haberi Görüntüle

KÜRSÜDEN NEFRET KUSTU 

Kavala'yı mahkum eden davayı 'Saray Tiyatrosu' diye niteleyen Akşener, "Zulüm 1453'te başladı" cümlesiyla kodlanan eylemleri sahiplenerek Türk tarihine olan nefretini şu sözlerle açığa vurdu:

"Bugün meselemiz istibdat karşısında, hürriyet için dik durabilme meselesidir. Çünkü, 1908’de istibdata karşı koyan ruh neyse, Gezi de odur. 31 Mart’ta, meşrutiyeti yıkmaya kalkışan darbecilerin, karşısında duran irade neyse, Gezi de odur. Demokrasi için seferber olan, o günün Türk Gençleri neyse ağacına, parkına ve heykeline sahip çıkan, Gezi’deki Türk Gençleri de odur.

Meral Akşener'in öve öve bitiremediği Gezi kalkışması sırasında terör örgütleri Atatürk Kültür Merkezi'ni böyle işgal etmişti.

Değerli dava arkadaşlarım Türk modernleşmesinin önünde, her zaman engeller olacak. Her devirde, mutlaka yeni Derviş Vahdeti’ler çıkacak. Her devirde, bizi bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlarımız olacak.

Varsın olsun. Çünkü her devirde, bu vatanın; Bekçiliğini yapacak gençleri de olacak. Vahdeti’lerin karşısına dikilecek, Mustafa Kemal’leri de olacak. Topçu Kışlası hayallerine kapılanların karşısında, dimdik duran çapulcuları da olacak. İşte o nedenle buradan, bir kez daha ilan ediyorum: Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading