Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hande Fırat kulis bilgisi paylaştı: Seçim Yüzde 99 14 Mayıs’ta! AK Parti'nin seçim sloganı bile belli

Hande Fırat kulis bilgisi paylaştı: Seçim Yüzde 99 14 Mayıs’ta! AK Parti'nin seçim sloganı bile belli

İktidar, depremin izlerini silip yaraları sarmaya çalışırken muhalefet seçim derdine düştü. Muhalafet, 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerin ertelenmemesini istiyor. AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim sunumu yaptı. Peki seçim ne zaman yapılacak? Kulis bilgisi paylaşan Hande Fırat, ''Bazı partililer 18 Haziran'ı seçim tarihi olarak sunmuştu. Erdoğan'ın seçimle ilgili bir endişesi yok. 14 Mayıs'ta seçim olma olasılığı yüksek. Seçim yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta olacak" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:29

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay da 3 dakika arayla peş peşe sarsılmıştı. İktidar, depremin izlerini silip yaraları sarmaya çalışırken muhalefet seçim derdine düştü. Muhalafet, 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerin ertelenmemesini istiyor. AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim sunumu yaptı. Peki seçim ne zaman yapılacak? Gazeteci Hande Fırat kulis bilgilerini paylaştı. İşte habere dair tüm detaylar...

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan gazeteci Hande Fırat, seçim takvimine ilişkin edindiği kulis bilgilerini paylaştı.

Hande Fırat, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Bazı partililer 18 Haziran'ı seçim tarihi olarak sunmuştu. Erdoğan'ın seçimle ilgili bir endişesi yok. 14 Mayıs'ta seçim olma olasılığı yüksek. Seçim yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta olacak" 

İYİ Parti lideri Akşener'den Mansur Yavaş'a sert tepki: Siyasi ahlaksızlık,... Haberi Görüntüle

"SEÇİM YÜZDE 99 ORANINDA 14 MAYIS'TA YAPILACAK"

"Yüzde 99 oranında seçim 14 Mayıs'ta yapılacak" diyen Hande Fırat, "Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Biri parti dışında bir merkezde, diğeri partide. Yani parti dışında bir merkez derken birçok teknik kişi bir araya geldi 'seçim hangi tarihte yapılmalı?' diye. Sonrasında da partide kurmaylar bir araya geldi. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında Mayıs'ta seçim yapılacak görünüyor." ifadelerini kullandı. 

KALKAN-15 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Düzensiz göçmenlerin kaldığı otellere baskın... Haberi Görüntüle

DEPREM TEDBİRLERİ İÇİN İKİ KURUM HAYATA GEÇECEK

Hande Fırat, AK Parti'nin gelecekteki afetler için de yeni tedbirler aldığını Afet Bakanlığı ile sürekli aktif görev yapacak Deprem Bilim Kurulu'nun hayata geçireceğini belirtti.

DMM, bakan Şimşek'le ilgili o iddiayı yalanladı: 'Yapılan paylaşımlar dezenformasyondur' Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANI SÖYLEDİĞİNİN ARKASINDA DURMAK İSTİYOR"

Deprem bölgelerindeki vatandaşların nasıl oy kullanacağı üzerine yapılan çalışmalar hakkında da bigi veren Hande Fırat, "Bazı teknik zorluklar olabileceği vurgulanmıştı ama bugün AK Parti'nin YSK'daki temsilcileri ile görüştü. Zaten geçen hafta YSK temsilcileri bölgede incelemelerde bulundu. Öncelikle nüfusun durumu ortaya çıkartılacak ve hemen seçmen kütüklerine bakılacak. Zaten YSK çalışmaya başladı. Ankara'ya, Konya'ya gitmiş olan depremzedeler tıpkı şehir dışında görev yapan bir polis gibi oy kullanacak. Deprem bölgesinde ise muhtemelen konteynerler tercih edilecek. Cumhurbaşkanı söylediğinin arkasında durmak istiyor, 14 Mayıs tarihinin. Geçici görevle gelen bir polis gibi... Böyle bir organizasyon yapılacak. Deprem bölgesinde, çadırlar güvenli değil denilirse konteynerlarda yapılacak. Ama Cumhurbaşkanı, 17 Mayıs tarihinden yüzde 99 oranından geri adım atmamış. 18 Haziran'ı belli ki kabul etmemiş. Şu anki toplantının neticesi olarak bunu söyleyebilirim. Teknik olarak da ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatını vermiş." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele AK Parti değil, mesele doğrudan Türkiye'dir! Haberi Görüntüle

YENİ SLOGAN BELİRLENDİ: TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ

Öte yandan İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar AKP'nin masasındaki seçim tarihleri ve AK Parti'nin seçimde kullanacağı sloganlarla ilgili iddialarda bulundu. Türkiye'yi yasa boğan depremden etkilenenlerin konutların temelinin Mart ayının başında atılmasının planlandığını hatırlatan ikinci hükümet yetkilisi, “Kayıplar çok ağır ancak o tarihe kadar en azından fiziki olarak bile olsa bir miktar depremin izlerinin silinip insanların oturabileceklerini görecekleri inşaatlar yükselmeye başlayacak. Daha önce ‘yeter söz milletindir’ olarak belirlenen sloganın yerini ‘Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz’ sloganı alacak” dedi.

31 Mart Gaziantep'te otobüsler ücretsiz mi? Seçim günü (bugün) GAZİRAY,... Haberi Görüntüle

AK PARTİ'NİN 14 MAYIS SEÇİM SLOGANI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Fırat, AK Parti'nin seçim için 'Hemen şimdi' kampanyasını başlatacağını da aktardı. Hande Fırat'ın aktardığı bilgilere göre; 'Türkiye için hemen şimdi, Hatay için hemen şimdi, Maraş için hemen şimdi, İstanbul için hemen şimdi, Adıyaman için hemen şimdi' sloganlarının kullanılacağını ifade edildi.

Türkiye için hemen şimdi
Hatay için hemen şimdi
Maraş için hemen şimdi
İstanbul için hemen şimdi
Adıyaman için hemen şimdi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading