Hamile olan Oya Budak'ı katletti! Caniden 'Neden yaptınız?' sorusuna kan donduran cevap!
Sarıyer'de 18 yaşındaki Oya Budak'ın öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan eski nişanlısı ve silahı sakladığı iddia edilen şüpheli hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Eski nişanlının sevk sırasında gazetecilerin "Neden yaptınız?" sorusuna verdiği cevap ise kan dondurdu.
İstanbul'un Sarıyer İlçesi Kocataş Mahallesi Kılıçpınar Caddesi'nde Oya Budak ile eski nişanlısı Samet T. tarafından öldürüldü.
HAMİLE OLDUĞU ANLAŞILAN OYA HASTANEYE KALDIRILDI
Kısa sürede büyüyen tartışma esnasında Samet T, silahla kadına ateş ederek kaçtı. İhbar üzerine belirtilen adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından hamile olduğu öğrenilen Budak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, çevredeki iş yerlerinin kamera kayıtlarını aldı.Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık bir saat sonra Çağlayan Mahallesi'nde yakalanan şüpheli Samet T. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.
OYA HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Oya Budak ise hastanedeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Budak'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Saldırganın olayda kullanılan silahı sakladığı iddia edilen amca A.T. de polis ekiplerince yakalandı. Daha önce 3 suç kaydı olduğu belirlenen zanlı Samet T'nin emniyetteki ifadesinde, olayı gerçekleştirdiğini kabul ettiği öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 zanlı, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
NEDEN YAPTINIZ SORUSUNA KAN DONDURAN CEVAP
Şüpheli Samet T, sevk sırasında gazetecilerin "Neden yaptınız?" sorusuna "İyi yaptım." şeklinde yanıt verdi.
Oya Budak'ın dedesi Orhan Budak, Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada, torununun çalıştığı iş yerinde bir kişinin cinsel istismarına uğradığını, nişanlandıktan sonra hamile olduğunu öğrendiklerini söyledi.
Budak, dün evde otururken torununun cep telefonuyla arandıktan sonra eski nişanlısıyla buluşmaya gittiğini, daha sonra olayın yaşandığını anlattı.
