Yandex Metrica
SON DAKİKA
Halk TV'den İBB'ye zam tepkisi: Bu kadar ağır bir zam korkunç

Halk TV'den İBB'ye zam tepkisi: Bu kadar ağır bir zam korkunç

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'de sunucu Ayşenur Arslan ve gazeteci Faruk Eren, İBB'nin toplu ulaşıma yaptığı yüzde 40'lık zammı değerlendirdi. Gazeteci Faruk Eren ''Korkunç bir zam'' ifadesi kullanırken CHP'nin amigosu Ayşenur Arslan zammı nasıl savunacağını şaşırdı.

Gündem

23.01.2024, 19:06

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), zorunlu ücret artışı talebiyle toplandı. Toplantıda, toplu ulaşıma yüzde 40'lık zam teklifi şerhli olarak oy birliğiyle kabul edildi. Böylece, tam bilet 7,67 TL, öğrenci bileti 3,74 TL oldu.  

2024 Sultangazi iftar çadırı nerede? Sultangazi'de iftar çadırı kurulacak mı,... Haberi Görüntüle

ZAM SONRASI YENİ TARİFELER

Buna göre; tam elektronik bilet ücreti 5,48 TL'den 7,67 TL, öğrenci indirimli  elektronik bilet ücreti 2,67 TL'den 3,74 TL, öğretmen indirimli elektronik bilet ücreti 3,92 TL'den 5,49 TL, tam abonman ücreti 430 TL'den 602 TL, öğrenci abonman ücreti 78 TL'den 109 TL, taksi taksimetre açılış ücreti 7 TL'den 9,8 TL, minibüs indi- bindi ücreti 3,75 TL'den 5,25 TL, okul servis ücreti 0-1 km arası 396 TL'den 554 TL, personel servis ücreti (10 - 17 koltuk kapasiteli taşıt ilk kalkış) 211 TL'den 295 TL olacak şekilde düzenlendi. Yeni tarifenin 9 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olacağı bildirildi. 

Türkiye tarihinde bir ilk: Ay'a milli hibrit roket motoruyla çıkılacak! Haberi Görüntüle

''ÇOK CİDDİ BİR ZAM GELDİ''

İBB'nin yüzde 40'lık zammı vatandaşın hoşuna gitmedi ve sosyal medyada büyük tartışma konusu olurken CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'de bile tepkilere neden oldu. Medya Mahallesi programınIN moderatörlüğünü üstlenen ve her platforma hükümeti eleştirmek için fıırsat kollayan Ayşenur Arslan bile yüzde 40'lık zamma sessiz kalamadı ve şu ifadaleleri kullandı; ''Çok ciddi bir zam geldi. Akaryakıt zamlarından sonra bunlar normal deniyor. Normal değil mi? Acaba başka bir yerden kaynak aktarımı yapılarak çözülemez miydi. Bilmiyorum nerden nasıl bir kaynak aktarılırdı.''

İrem Falay kimdir? Basketbol antrenörü olan İrem Falay son yolculuğuna... Haberi Görüntüle

''BU KADAR AĞIR ZAM BENCE KORKUNÇ''

Programın konuğu gazeteci Faruk Eren de CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'nun yaptığı zamma isyan etti ve şu açıklamayı yaptı; ''Bence sosyal demokrat olma iddiasında olan bir belediyenin tam tersine toplu ulaşımı neredeyse bedava yapması gerekirken bu kadar ağır bir zam bence hakikaten korkunç bir durum. Yüzde 40 zam gerçekten çok ağır. İBB yöneticileri için talihsiz bir karar olmuş. Bize zam yaptırmıyorlar diye bir şey olabilir mi. İktidar da alın size o zaman zam dedi. Hepimizin hayatı etkilenecek bundan"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading