Yandex Metrica
SON DAKİKA
Halep kenti alınmadan Suriye meselesi çözülmez! Abdullah Ağar'dan çarpıcı yorum: Başka çaresi yok bu işin

Halep kenti alınmadan Suriye meselesi çözülmez! Abdullah Ağar'dan çarpıcı yorum: Başka çaresi yok bu işin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonlara adres olarak ilk etapta Münbiç'le birlikte Halep'in kapısı Tel Rıfat'a işaret etti. Tel Rıfat terörden temizlenirse Halep'in kapıları ardına kadar açılmış olacak. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'a göre Suriye meselesinin çözümü kadim kentin alınmasından geçiyor.

Gündem

23.01.2024, 19:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de operasyon için ilk olarak Tel Rıfat ve Münbiç'i işaret etmesi gözleri yeniden kritik Halep kentine çevirdi. Tel Rıfat Halep'in kapısı konumunda. Eğer bu şehir İranlı milislerin işgalinden kurtarılırsa milyonlarca sığınmacının dönüşü için en önemli fırsat sağlanmış olacak. 

Suriye operasyonunda bundan sonraki aşamayı değerlendiren eski Özel Kuvvetler mensubu güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Halep meselesi çözülmeden Suriye meselesinin çözülemeyeceğine işaret ediyor. 

Suriyeli muhaliflerin direniş merkezi durumundaki Halep, Rusya ve rejimin yoğun bombardımanıyla birlikte büyük ölçüde boşaltılmıştı.

"Suriye iç savaşının gerçek anlamda bitmesi ancak demografik yapıların oranlarına uygun bir şekilde topografik dağılım, yani iç savaş öncesi demografik yapıya dönmekle olur. Bu da PKK/YPG'nin elindeki toprakların tamamıyla alınması, Suriye'de iç savaştaki tarafların barıştırılarak herkesin yurduna dönmesinden geçiyor. Başka çaresi yok bu işin. Bunun da hassas alanı Tel Rıfat'ın alt tarafındaki Halep. Bu son derece hassas bir konu, mezhebi bir gerilim var coğrafyada. O açıdan bakıldığında Tel Rıfat harekâtının önemli bir teolojik bir yanı da var. Halep meselesi çözülmeden Suriye meselesi çözülmez" şeklinde açıklama yapan Ağar, Ukrayna savaşından ötürü Türkiye'nin ABD ve Rusya konusunda avantajlı olduğunu dile getirdi. Ağar şunları söyledi:

Deprem bölgesine 500 milyon Euro! Bakan Şimşek duyurdu: Afetin yaralarını... Haberi Görüntüle

TÜM BÖLGELERİ İRAN'A BIRAKAMAZLAR

2016 Ekim'inde muhaliflerin rejim güçlerini püskürtmeye yönelik taarruzu başarısız olmuş ve Halepliler yaşadıkları kentten kitleler halinde kovulmuştu.

"Rusya Ukrayna'nın üretmiş olduğu birtakım gerçekliklerle beraber sahada yeni bir oluşma gitti. Bütün bölgeyi İran'a bırakmak Rusya'nın işine gelecek bir iş değil, Amerika'nın da çok hoşlanacağı bir şey değil. Ruslar, Amerikalıları tehdit ediyor. 'Eğer Ukrayna'da bu şekilde davranmaya devam ederseniz, Suriye'deki alanları boşaltır PYD, İran'a ya da Hizbullah'a bırakırım' diyor. Bu çok ilginç bir denklem. O nedenle kendilerine göre bir denge kurmak zorundalar." 

"ABD'ye bakarsak, Türkiye'ye direnmeye devam ederse bir şekilde Türkiye'nin sağlayacağı destekten mahrum olacağı gibi Türkiye'nin Rusya ile işbirliği yapması gibi bir sonuç üretecek. Çok daha farklı zorluklarla karşı karşıya kalacak. Bu nedenle gerginlik politikasını, baskı politikasını devam ettiriyor ama nereye kadar? Belli bir yerden sonra tutmaz. Türkiye direndi bir irade ortaya koydu. Bu iradesiyle beraber Amerika "şeytanlaştırmaya" devam ediyor Türkiye'yi. Bir müttefikini bu şekilde yalnız bırakıyorsun, terör örgütüyle işbirliği yapıyorsun. Bunun sonuçlarına Amerika nereye kadar katlanacak? Bunu hep birlikte göreceğiz..."

 

Abdullah Ağar

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading