Yandex Metrica
SON DAKİKA
Günde 120 uçak kalkıyor! Batı Ambargoları Rusların Türkiye'ye ilgisini artırdı

Günde 120 uçak kalkıyor! Batı Ambargoları Rusların Türkiye'ye ilgisini artırdı

Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin Rusya'ya uyguladığı ambargolar sonrasında Rusların tek çıkış yolu Türkiye oldu. Bu gelişmeyle birlikte Rusya'dan günde yaklaşık 120 uçak Türkiye havalimanlarına gelip gidiyor.

Gündem

23.01.2024, 19:39

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna savaşı sonrasında Avrupa ülkeleri ve ABD Rusya'ya yönelik ağır yaptırımlar uyguladı. Bu yaptırımlardan biri de ülkelerin Rus yolcu uçaklarına hava sahalarını kapatması oldu. Bu gelişme sonrasında Rus yolcularının tercih ettiği ilk rota Türkiye rotası oldu.

2024 Oy kullanmazsak ne olur? 31 Mart yerel seçimde oy... Haberi Görüntüle

GÜNDE 120 UÇAK GELİP GİDİYOR

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere Türk şirketleri Rusya’dan Türkiye’ye günde ortalama 85 uçuş gerçekleştiriyor. Hatta Rus tarafı Türkiye’den ağustos sonunda uçuşların günde 100’e çıkarılmasını talep ediyor. Türkiye’ye tek tük sefer yapabilen Rus havayolu şirketleri de hesaba katıldığında Rusya’dan Türkiye’ye her gün 120 civarında uçak gelip gidiyor.

Yeni yalan yine yalan! CHP trollerinin algısı bozuldu: Videodaki kişi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 1 NUMARALI AKTARMA NOKTASI

Türkiye’ye hava ulaşımı Rus vatandaşları için neredeyse dünyaya açılan bir numaralı pencere haline gelirken yolcu profili de değişim geçirdi. Birinci kategoride tatil için gelen Rus yolcular var. Genelde Antalya veya Bodrum istikametinde uçuyorlar. İkinci kategoride Türkiye’yi aktarma noktası olarak kullananlar var. Toplam yolcu kapasitesinin yüzde 30’luk bölümünü oluşturan bu ikinci tip yolcular genelde İstanbul Havalimanı’na geliyor ve aynı gün bağlantılı uçuşlarla üçüncü ülkelere yoluna devam ediyor.

28 Mart İstanbul'un 19 ilçesinde elektrik kesintisi : 28 Mart... Haberi Görüntüle

BİLET FİYATLARINDA REKOR ARTIŞ

Hava ulaşımında köklü değişimin en dramatik tarafı ise uçak biletleri fiyatı. Moskova’dan veya ikinci büyük şehir St.Petersburg’dan İstanbul’a uçuş İstanbul-New York biletiyle neredeyse eşdeğer. İstanbul aktarmalı pahalı biletler, ikinci bir sektör olarak Rus vatandaşları İstanbul’da günlük ev kiralamaya da teşvik etti. İstanbul’a geldiği gün üçüncü ülkeye uçuş bileti pahalı olduğu için Ruslar bir-iki gün İstanbul’da oyalanmayı tercih ediyor. Şehirde günlük kiralık evleri tutarak uçak biletini ucuzlatma yolunu arıyor. Örneğin Moskova’dan İstanbul üzerinden Roma’ya uçuş bir günde tamamlanması durumunda bilet fiyatı kişi başına bin 300 doları buluyor. İstanbul’da bir iki gün oyalanma durumunda yolcunun 200-300 doları cebinde kalıyor.

Parti liderlerinin oy kullanacağı sandıklar belli oldu 2024! İşte Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

EN FAZLA UÇUŞ GECE SAATLERİNDE

Türkiye’ye en fazla uçuş gece saatlerinde yapıldığı için Moskova’da THY’nin üst seçtiği Vnukova Havalimanı’nda gece izdihamı yaşanıyor. 2:00 ile 5:00 arasında birkaç dakika arayla her gece ona yakın uçak kalkış yaptığı için binlerce yolcu valizleriyle uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu saatlerde Vnukova Havalimanı Türkiye’deki bir havalimanını anımsatmaya başlıyor. Benzer manzara öğle saatlerinde 14:00 ile 17:00 arasında gözleniyor. Yoğunluk, uçuşları gösteren dijital ekranlardan da izlenebiliyor. Günün belli saatlerinde neredeyse 5 dakikada bir Türkiye istikametinde uçak kalkıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading