Yandex Metrica
SON DAKİKA

Gözyaşlarını tutamadı! Kabe imamı, Türkiye ve Suriye için dua etti

Şeyh Salih bin Abdullah el-Humeyd, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için gözyaşları içerisinde dua etti.

Gündem

20.03.2024, 06:03

 Suudi Arabistan’ın Mekke kentindeki Mescid-i Haram'da cuma hutbesi veren Kabe imamlarından Şeyh Salih bin Abdullah el-Humeyd, Türkiye'yi yasa boğan depremlerden etkilenenler için dua ederken gözyaşlarını tutamadı. 

Ganos Fayına dikkat! Uzmanlar açıkladı: Deprem riskini diri tutuyor! Haberi Görüntüle

CUMA HUTBESİNDE DUA ETTİ 

Müslümanların kıblesi ve en kutsal mabedi olarak kabul edilen Kabe'de okunan cuma hutbesinde depremzedeler için dua eden Şeyh Humeyd, gözyaşlarına hakim olamadı.

2024 MANİSA-SARUHANLI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Saruhanlı'da hangi... Haberi Görüntüle

"BİZE KENDİ KATINDAN BİR YARDIMCI GÖNDER"

Şeyh Humeyd, binlerce Müslümanın iştirak ettiği duasında şöyle niyazda bulundu:
"Allah'ım Türkiye ve Suriye'deki kardeşlerimizin sıkıntısını, musibet ve ızdırabını kaldır. Allah'ım ölenlere rahmet eyle, onlar enkaz altında vefat etti, onları katında şehit olarak kabul et. Allah'ım hasta olanlarına şifa, zayıf olanlara merhamet eyle. Allah'ım aç olanları doyur, yalın ve çıplak olanları giydir. Allah'ım, kendi katından onlara bir veli (koruyucu, sahip) gönder, bize kendi katından bir yardımcı gönder."
Birçok İslam ülkesinde cuma namazını eda eden milyonlarca Müslüman, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yaraların sarılması için dua etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading