• G.ALTIN

    4.345,98

  • DOLAR

    39,2169

  • EURO

    45,2700

  • BIST 100

    9.311,88

  • BITCOIN

    $105.379

Gönül bağı dediler, sözlerini yuttular: CHP'den Elazığ’a boş vaat! Lise için bir çive bile çakılmadı!

Gönül bağı dediler, sözlerini yuttular: CHP'den Elazığ’a boş vaat! Lise için bir çive bile çakılmadı!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'a Atatürk Lisesi yapma sözü, parti içi kavga ve ihtiraslara kurban gitti. 2020 depreminde ağır hasar gören okul için Elazığ Valiliği ile protokol imzalayan belediye, yıllardır tek bir çivi bile çakmadı. “Gönül bağı” diyerek reklam yapan CHP, gençlerin eğitim hakkını hiçe sayarak Elazığ’ı oyaladı. Tunç Soyer’in verdiği sözü halefi Cemil Tugay unuttu, CHP yönetimi ise sessiz kaldı. Eğitim vaadi fos çıktı, Elazığ halkı bir kez daha CHP’nin sorumsuzluğunun bedelini ödedi.

Elazığ’ın köklü eğitim kurumlarından Atatürk Lisesi, 24 Ocak 2020’de meydana gelen Malatya-Elazığ depreminde ağır hasar alarak yıkıldı. Lisenin yeniden inşası için Mayıs 2023’te CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Elazığ Valiliği arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 derslikli yeni okulu 14 Eylül 2025’e kadar tamamlayıp teslim etmeyi taahhüt etti. Ancak bu vaatler ne yazık ki kâğıt üzerinde kaldı.

“GÖNÜL BAĞI” DEDİLER, AYAK BAĞI OLDULAR

Dönemin belediye başkanı Tunç Soyer’in “İzmir’den Elazığ’a gönül bağı” söylemiyle reklamını yaptığı proje, CHP’li yöneticilerin aymazlığı yüzünden Elazığ’a ayak bağına dönüştü. Okul çevresine asılan gösterişli pankartların ardından tek bir temel dahi atılmadı. Ne bir saha çalışması yapıldı ne de ihale süreci başlatıldı. Belediyenin verdiği sözlerin tamamen içi boş olduğu, lisenin belirtilen tarihe kadar inşa edilemeyeceği gün gibi ortaya çıktı.

SEÇİMDEN SONRAYA SARKITTILAR, TEK KURUŞ AKTARMADILAR

Ocak 2024’te İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Kasamızda para yok” diyerek yerel seçimlerden sonrasını işaret etti. Ancak seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen CHP’li yönetimden yine ses çıkmadı. Ne bir ödeme yapıldı ne de proje ilerletildi. Yeni başkan Cemil Tugay, selefi Tunç Soyer’in imzasını taşıyan protokolü adeta yok sayarak hiçbir sorumluluk almadı.

BÖLGE HALKI TEPKİLİ: CHP SADECE GÖRÜNTÜ VERİYOR

Elazığlı vatandaşlar ise tepkili. Bölge halkı, CHP’li heyetlerin defalarca Elazığ’a gelip poz verdiğini ancak kimsenin okulla ilgilenmediğini dile getiriyor. “Eğitim hakkımız siyasete kurban edildi” diyen vatandaşlar, verilen sözlerin tutulmamasına ve Elazığ’ın kandırılmasına sert tepki gösteriyor. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorumsuzluğu, Elazığ’da büyük hayal kırıklığı yarattı.DİĞER

Avatar
Berşan Taşkaya