Yandex Metrica

Gökyüzündeki tehlike! Türkiye'de Chemtrails endişesi

Gökyüzündeki tehlike! Türkiye'de Chemtrails endişesi

Uçakların gökyüzünden kimyasal madde bırakması manasına gelen 'Chemtrails'a ait olduğu iddia edilen izler Türkiye semalarında sıkça görülüyor. Sosyal medyada konuşulan ve oldukça fazla görselin paylaşıldığı konuyla ilgili endişelenen vatandaşlar, yetkililerden resmi bir açıklama bekliyor.

Gündem

08.04.2024, 09:05

Chemstrails teorisi son zamanlarda sıkça gündeme gelmeye devam ediyor. Bu teori hakkında bilim insanları kritik uyarılarda bulunuyor. 

Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Haberi Görüntüle

CHEMTRAILS NEDİR?

Chemtrail' (Chemical Trail-Kimyasal İz) başka bir deyişle 'Püskürtme'. “Chemtrails” İngilizce'de uçakların bıraktığı iddia edilen kimyasalların yarattığı iz anlamında kullanıyor. Bu konudaki teoriler ise uzun zamandır yaygın ve büyük kitlelerce tüketiliyor. Konu ile ilgili sayısız YouTube videosu, Facebook grubu, forum ve Twitter tartışmaları bulunuyor. İnternet ansiklopedisi Vikipedi’nin çeşitli dillerinde de karşılığı bulunan bu teori, uçakların çeşitli “gizli” amaçlarla gökyüzünden kimyasal madde ya da ilaç bıraktığını iddia ediyor.

Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan çıkarılsın Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan... Haberi Görüntüle

JET DUMANINA NİSPETEN GÖKYÜZÜNDE DAHA UZUN KALIYOR

Gökyüzünde görülen beyaz izlerin de bu kimyasal ilaç bırakma işleminin kalıntıları olduğu görüşü hakim. Bu teoriye göre, normal jet duman izlerinin nispeten çabuk yok olduğu, bu şekilde yok olmayan izlerinse ilave maddeleri içerdiğini iddia ediliyor.

Son dakika! Ege Denizi'nde deprem Son dakika! Ege Denizi'nde deprem Haberi Görüntüle

AMACI NE?

1990’ların ortasından beri gündemde olan teoride, kimyasalların ne amaçla bırakıldığı konusunda teoriler de kişiden kişiye değişir nitelikte. Örneğin, The Guardian tarafından 2017 yılında yapılan bir haberde ABD’den Tammi isimli bir kadın, teoriyi şöyle açıklıyor:

Chemtrails (veya "gizli jeomühendislik") teorisinin versiyonları çoktur ve Tammi'ninki kabaca şu şekildedir: Küresel ısınmayı azaltmak için uçaklar, güneşi engelleyen yapay bir bulut örtüsü oluşturmak için atmosfere gizemli kimyasallar püskürtür. Bu gizlice yapılıyor, çünkü bu kimyasallar çevre ve insan sağlığına zarar vererek Alzheimer’a, her tür beyin sorununa ve kansere neden oluyor.

Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir karakteri canlandırmadı? Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir... Haberi Görüntüle

Steinmeier'e Türkiye'de bir şok daha: Siyonist İsrail, işbirlikçi Almanya Steinmeier'e Türkiye'de bir şok daha: Siyonist İsrail, işbirlikçi Almanya Haberi Görüntüle

ETKİLERİ NELER?

Duman izleri, çok yüksekliklerde 8–16 kilometre derinlikte meydana gelir. Bu yüksekliklerde püskürtülen hangi kimyevî madde olursa olsun bir zarar vermeden havada dağılarak yüzlerce kilometre uzağa düşer ya da yere inmeden yapısı bozulur iddiası ortaya atılıyor. Buna karşın, içerdiği nano partiküller canlılara ve Doğa'ya büyük zararlar verdiği iddia edilir.

Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE CHAMTRAILS ENDİŞESİ

Twitter'da binlerce kullanıcı, chemtrails'a ait olduğunu öne sürdüğü görselleri paylaşıyor. Kullanıcılar, "Büyük bir felaket yaşadık hala üzerimize kimyasallar bocalanıyor" yorumları yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading