Yandex Metrica

Gizli ortak HDP'den 6'lı masaya tehdit: Yavaş veya Akşener aday olursa kendi adayımızla seçime gireriz

Gizli ortak HDP'den 6'lı masaya tehdit: Yavaş veya Akşener aday olursa kendi adayımızla seçime gireriz

Altılı masanın gizli ortağı HDP, Kandil'den gelen talimat doğrultusunda ittifakın masasında çatlağa sebep oldu. Terör örgütü ile organik bağını her fırsatta vurgulayan HDP, Meral Akşener ya da Mansur Yavaş'ın aday olması durumunda kendi adayını çıkartacak.

Gündem

23.01.2024, 19:24

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Seçimler Haziran 2023'te olacak" açıklamasının ardından seçimlere kilitlendi.

Bu süreçte MHP ve AK Parti, Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olması yönünde karar alırken, 6'lı masa henüz adayını belirleyemedi.

Seçimlere 1 yıl kala, çeşitli skandallarla gündeme gelen 6'lı ittifakta adaylık belirsizliği devam ederken gizli ortak HDP'den dikkat çeken veto kararı geldi. 

Terör örgütü PKK'nın uzantısı olan HDP, 6'lı masadan Akşener ya da Yavaş'ın aday olması kararının çıkması halinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkartacaklarını söyleyerek ittifakta çatlağa sebep oldu.

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek! Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek! Haberi Görüntüle

KANDİL KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞINI DESTEKLİYOR

Kandil'den talimat alan HDP daha önce de yaptığı açıklamada,  "İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na dair ve belki de bunların dışındaki aday tartışmalarına dair de çok çeşitli fikirlerimiz ve görüşlerimiz olabilir. Bizim görüşümüz nettir ona dair. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ve onların dışındaki başka siyaset dışı veya partiler üstü şahsiyetlerle ilgili etkili sözümüz olur." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading