Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gizemli monolit bu kez orada ortaya çıktı! Yöre halkı meraklı gözlerle izledi

Gizemli monolit bu kez orada ortaya çıktı! Yöre halkı meraklı gözlerle izledi

Milli Uzay Programı'nın tanıtımı için kullanılan ve üzerinde Göktürkçe 'Gökyüzüne bak, Ay'ı gör' ifadesinin yer aldığı metal monolit, bu kez Diyarbakır'ın Zerzevan Kalesi'nde de ortaya çıktı. Peki gizemli monolit neden Zerzevan'da ortaya çıktı?

Gündem

23.01.2024, 17:54

Milli Uzay Programı'nın lansmanı öncesinde Şanlıurfa'da Göbeklitepe'ye yakın bir noktaya dikili halde bulunan ve üzerinde Göktürkçe "Gökyüzüne bak, ayı gör" ifadesinin yer aldığı metal blok, bu kez Diyarbakır'ın Zerzevan Kalesi'nde görüldü.

Diyarbakır'da 2-4 Eylül'de Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilecek olan "2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği"nin tanıtımı için kale yakınlarına dikilen metal blok, yöre halkı tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından 22 yıldır Antalya'da düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliği, bu yıl Diyarbakır'da yapılacak. 2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 2-4 Eylül 2021 tarihleri arasında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilecek.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Arnavutköy- İstanbul Havalimanı metro hattı... Haberi Görüntüle

GÖKYÜZÜ TUTKUNLARININ GÖZLEM NOKTASI

TUG'un koordinasyonunda düzenlenecek 2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ni; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK, Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı destekliyor. Profesyonel ve amatör astronomların katılacağı etkinlik, Türkiye ve dünyadan gelen binden fazla gök bilimi meraklısını bir araya getirecek.

Anadolu Alimler Birliği'nden 31 Mart seçimleri açıklaması: 'Cumhur İttifakı'na ve... Haberi Görüntüle

DÜNYADA GÖKYÜZÜNÜ GÖZLEMİ İÇİN EN İYİ 10 NOKTADAN BİRİ

Açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yapacağı etkinliğe, çocuklar da aileleriyle birlikte katılacak ve profesyonel astronomlar eşliğinde dev teleskoplarla gökyüzünü inceleme fırsatı bulacak. Katılımcılar, Türkiye’de gökyüzü gözleminin yapılacağı en iyi 10 noktadan biri olarak kabul edilen Zerzevan Kalesi'nde uzmanlarla birlikte gökyüzünü inceleyecek.

Kadem Ekşi Maltepelilere müjdeyi duyurdu: Yılda 60 bin 5 yılda... Haberi Görüntüle

TARİHİ TAPINAKTA UZAY TARİHİ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

Ayrıca katılımcılar, dünyanın en iyi korunan Mithras Tapınağı'nda binlerce yıl önce gerçekleştirilen astronomi çalışmaları hakkında bilgi alacak. Milli Uzay Programı vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisinin artırılmasının amaçlandığı etkinlik boyunca, seminerler, yarışmalar, gök bilimi ile ilgili birçok atölye de düzenlenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading