Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gezi parkı cezaları sonrası terör uzantıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı intikam yeminleri etti

Gezi parkı cezaları sonrası terör uzantıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı intikam yeminleri etti

Batı destekli hükümeti yıkma girişimi olan Gezi Parkı kalkışması davasında verilen kararlara yönelik İstanbul, Ankara ve İzmir'de gösteri düzenleyen marjinal gruplar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehdit dolu pankartlar açtı.

Gündem

23.01.2024, 19:11

Gezi Parkı davasında mahkemenin Osman Kavala ve ekibine yönelik verdiği hapis cezaları sonrası bazı tuhaf görünümlü şahıslar protesto gösterileri düzenledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen eylemlerde mahkemenin verdiği karar protesto edildi. Eylemlere katılan göstericiler ellerindeki pankartlarla marjinal ve nefret dolu sloganlar attı.

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz mi olacak? Arnavutköy -... Haberi Görüntüle

TERÖR UZANTILARI İNTİKAM YEMİNLERİ ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetine karşı intikam ve isyan dolu pankartlar açan aşırı sol ve terör uzantısı gruplar, sloganlarıyla mahkeme kararını tanımadıklarını açıkladı. Bir araya gelen çok sayıda kişi, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları attı. 

Ayrıca Taksim'de eyleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ifadeler kullanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldı.

Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruplar, daha sonra ara sokaklara doğru ilerleyerek eylemlere devam etti. 

Öte yandan Ankara'da da protesto gösterisi düzenlendi. Ankara'daki eylemde ise, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'ün katıldığı görüldü.

AUZEF kayıt yenileme uzatıldı mı, nereden, nasıl uzatılır? AUZEF bahar... Haberi Görüntüle

'KIZIL SOROS'A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Osman Kavala’nın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Heyet, Osman Kavala’nın "siyasal veya askeri casusluk" suçundan ise beraatına ve bu suçtan tahliyesine karar verdi.

İstanbul'daki barajların son durumu: Yüzde 80'i aştı! Haberi Görüntüle

8 KİŞİ 18'ER YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım’ suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmalarına karar veren mahkeme, sanıkların hükümle birlikte tutuklanmalarına karar verdi.

Haklarındaki yakalama kararları infaz edilemeyen sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi’nin haklarındaki yakalama kararının infazının beklenilmesine hükmedildi.

Son dakika: Para kulesinde yeni gelişme: Şişli Belediye Başkanı Muammer... Haberi Görüntüle

HAKİMLERDEN SADECE BİRİ MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Bir üye hakim, "Sanıkların üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmalarına yeter her türlü kuşkudan uzak somut, kesin ve inandırıcı başkaca bir delil bulunmadığından tutuklu sanık Osman Kavala’nın tahliyesine ve diğer sanıkların tutuklanmaması gerektiği görüşündeyim" ifadelerini kullanarak karara muhalefet şerhi koydu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading