Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gezi Kalkışması'nın 10. yılında Leman Dergisi'nden skandal ima: Daha ne geziler göreceksiniz!

Gezi Kalkışması'nın 10. yılında Leman Dergisi'nden skandal ima: Daha ne geziler göreceksiniz!

Gezi kalkışmasının 10. yılına girerken Leman Dergisi, Z ve Y olarak nitelendirdiği nesilleri temsilen iki kişinin yer aldığı kapakta, "Siz Z'ler daha ne Gezi'ler göreceksiniz" diyerek yeni bir kalkışmanın inasında bulundu.

Gündem

20.02.2024, 12:52

Takvimler 28 Mayıs 2013 yılını gösterdiğinde ağacı bahane ederek başlayan ve ardından hükümeti hedef alan isyancı-yıkıcı bir saldırganlığa dönüşen Gezi Kalkışması'nın 10. yıl dönümünde Leman Dergisi'nde skandal bir kapak görseli yayınlandı. Toplumun huzuruna kast eden Gezi Kalkışması'ndan övgüyle söz eden Leman dergisi, yeni Gezi eylemlerinin yapılacağı konusunda ima içeren cümlelere yer verdi. 

Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

ÜLKEYE YARATTIĞI TAHRİBATIN ETKİLERİ HALA SİLİNEMEDİ 

28 Mayıs 2013'te Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesildiği iddiasıyla başlayan ve AK Parti hükümetini hedef alan şiddet olaylarına dönüşen Gezi Kalkışması'nın üzerinden 10 yıl geçti. Aradan geçen yıllara rağmen kalkışmanın ülkeye olan etkileri hafızalardan silinmedi.

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a son seçim çağrısı: Ayrılamazsın bırakamazsın Haberi Görüntüle

Tuncay Yılmaz kimdir? Tuncay Yılmaz ne iş yapıyor, hangi partiden? Haberi Görüntüle

GÖSTERİLERDE PKK VE FETÖ ÜYELERİ ETKİNDİ 

Öyle ki ağaçların kesilmesi bahane edilerek başlatılan olaylarda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri asılırken Türk bayrakları yakıldı. PKK sempatizanları ile Fetullahçı Terör Örgütünün de (FETÖ) etkin olduğu gösterilerde kamu malları talan edildi, çevreye ciddi zarar verildi. 27 Mayıs'ta başlayan ve 8 Temmuz'a kadar süren Gezi Kalkışması'nın ülkeye maddi faturası da ağır oldu.

Trollere verilen talimat Whatsapp yazışmalarında! Mansur Yavaş'ın ekibi Turgut Altınoku... Haberi Görüntüle

ÜLKEYE VE VATANDAŞLARA FATURASI AĞIR OLDU  

İstanbul'da başlayan ve ülke geneline yayılan olaylarda, 46 kamu binası, 231 polis aracı ve 44 ambulans kullanılmaz hale geldi, 80 belediye otobüsü ve 85 otobüs durağı yakıldı, 326 iş yeri, 201 araç tahrip edildi. Taksim başta olmak üzere birçok kentteki esnaf da eylem nedeniyle kepenk kapattığı için zarara uğradı.

Yeni yalan yine yalan! CHP trollerinin algısı bozuldu: Videodaki kişi... Haberi Görüntüle

GEZİ KALKIŞMASI'NIN ÜLEKYE MALİYETİ 100 MİLYAR DOLAR

Gezi Kalkışması nedeniyle, faizler ilk defa, yüzde 4,6'dan yüzde 13'lere ulaştı, işsizlik çift haneye yükseldi, enflasyon tavan yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönem yaptığı açıklamada Gezi Olayları'nın doğrudan maliyetinin 1,4 mliyar dolar olduğunu belirtti. Kalkışmanın dolaylı maliyetinin ise 100 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor.

Ramazan'ın son günü ne zaman, hangi tarih 2024? Ramazan ayı... Haberi Görüntüle

"DAHA NE GEZİ'LER GÖRECEKSİNİZ"

Gezi Kalkışması'nın 10. yılına girilirken Leman Dergisi'nin 31 Mayıs 2023 tarihli kapağında skandal bir ifade dikkat çekti. 'Gezi 10 yaşında' başlığı ile çıkan derginin kapağında Z ve Y kuşağını temsilen iki kişi yer aldı. Kapakta, Gezi Kalkışması'na katıldığı ifade eden kişi, o günlerden gururla söz ederken kendisinen yaşça küçük olan diğer kişi ise "Siz Y kuşağı ne şanslısınız abi ya... Biz Z kuşağı ne günlere kaldık" diye yanıt verdi. Gezi Kalkışması'nın yeniden yapılacağı imasında bulunan derginin kapağında "Öyle deme! Siz Z'ler daha ne Gezi'ler göreceksiniz" yanıtı yer aldı.

Hopa'nın çilesi bitecek! Bakan Uraloğlu Artvin'de müjdeledi: Hopa-Borçka yolu köprü... Haberi Görüntüle

TİŞÖRT DETAYI DİKKAT ÇEKTİ 

Skandal kapakta ayrıca, terör örgütlerinin paçavralarını simgeleyen tişört detayı da dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading