Yandex Metrica

Gerçek FETÖ'cüysen belge getir! Almanya'nın bu talebiyle kriptolar UYAP'a akın etti

Gerçek FETÖ'cüysen belge getir! Almanya'nın bu talebiyle kriptolar UYAP'a akın etti

FETÖ'nün Avrupa'daki merkezi Almanya, oturum izni vermek için örgüt üyelerinden artık 'resmi/orijinal belge' istiyor. Mülteci olarak firar etmek isteyen FETÖ'cülerin soruşturma geçirdiklerini ya da aranmakta olduklarını kanıtlamaları gerekiyor.

Gündem

23.01.2024, 19:13

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin buluşma noktası Almanya artık her sığınmak isteyeni kabul etmiyor. Berlin yönetimi bir süredir örgüt üyelerinden "gerçek FETÖ'cü" olduklarını kanıtlamalarını istiyor. Bu nedenle, soruşturma geçiren ya da haklarında arama kararı bulunan FETÖ üyeleri, Almanya'ya sığınma başvurusunda kullanmak üzere UYAP'tan belge çalma telaşına düştü. 

15 Temmuz'dan sonra FETÖ üyelerinin ABD'den sonra ikinci adresi durumundaki Almanya, ülkeye giren kaçaklara oturum izni vermek için FETÖ'cülerden 'yanlarında mutlaka belge getirmelerini' istiyor. 

FETÖ'ye bağlı kumpas savcıları Celal Kara, Zekeriya Öz, Fikret Seçen ile örgüt elebaşlarından Abdullah Aymaz başta olmak üzere çok sayıda teröriste kucak açan ve devletin imkanlarını FETÖ için tahsis eden Almanya, istihbarat birimlerinin tespitlerine göre son dönemde ilginç taleplerde bulunuyor. 

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

KRİPTOLAR UYAP'A SIZIYOR

Yeni Şafak gazetesinden Şahin Şen'in haberine göre şimdiye dek pek çok örgüt üyesinin oturum izni başvurusu yaparken sahte belge kullandığını tespit eden Berlin yönetimi, şimdi FETÖ'cülerden 'orijinal belge' istiyor. 

Alman makamlarının onaylı, imzalı, asıl belge taleplerinden ötürü FETÖ'nün Türkiye'de adliyelerdeki kripto yapılanması harekete geçti. Bu kişilerin çeşitli işlemler adı altında UYAP'a sızarak örgüt üyelerine ilişkin soruşturma bilgilerine ulaşıp bunları FETÖ'ye teslim ettiği belirtiliyor. 

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

'AŞAĞI' EGE, 'YUKARI' MERİÇ

İstihbarat birimlerinin raporuna göre, örgüt yöneticileri yurtdışına çıkış kararı almış FETÖ'cülerin listesini tutuyor. Firar edecek FETÖ'cüler 'isim-soyisim, Signal kullanıcı numarası, yaş, adli durum, şehir' gibi bilgilerle kayıt altına alınıyor. Daha sonra örgüt tarafından 'yurtdışına çıkış sıralaması' yapılıyor. Firar edeceklerin nereden çıkacağı da 'aşağı' ya da 'yukarı' şeklinde kodlanmış. 'Aşağı' tabiri Ege Denizi'ni, 'yukarı' ise Meriç Nehri'ni tanımlıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading